KOSKİ binasına dış cephe tadilatı

KOSKİ binasına dış cephe tadilatı
Sarayönü'nde geçmişte İlçe Özel İdaresi olarak kullanılan ve Büyükşehir yasası ile belediyeye geçen binada tadilat başlatıldı.Daha önce bakımsızlıktan dolayı bir hayli yıpranan bina balkonlarının insan hayatını tehlikeye...

Sarayönü'nde geçmişte İlçe Özel İdaresi olarak kullanılan ve Büyükşehir yasası ile belediyeye geçen binada tadilat başlatıldı.

Daha önce bakımsızlıktan dolayı bir hayli yıpranan bina balkonlarının insan hayatını tehlikeye attığını yönünde haberler yayınlanmıştı. Bir bölümü Konya Büyükşehir Belediyesi'nde bir bölümü ise Sarayönü Belediyesi'nde, zemini ise esnaflarda olan binada Sarayönü Belediyesi tarafından tadilat çalışmaları başlatıldı.

Mülga İlçe Özel İdaresi'nden devrolan binanın dış cephesinde oluşan hasarlar sebebiyle tamamı Sarayönü Belediyesi ait olmamasına rağmen, Sarayönü Belediyesi tarafından tadilat çalışmaları başlatıldı. Binanın ilçe merkezinde olması hem çirkin bir görüntüye sebebiyet veriyor, hem de binanın yanından geçen vatandaşların can güvenliği tehlike altına bulunuyordu. Kurulan inşaat iskelesiyle dış cephe onarımı başlatıldı.

Zemin katta faaliyet gösteren esnaflar başlatılan tadilattan duydukları memnuniyeti dile getirerek Sarayönü Belediyesi'ne teşekkür etti.