KOSKİ (OKC) İLE SU SAĞLIĞINI KORUYOR

KOSKİ (OKC) İLE SU SAĞLIĞINI KORUYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya sınırları içindeki yerleşim yerlerinde bulunan su depolarındaki Otomatik Klorlama Cihazı (OKC) ile yeni bağlanan ilçe ve mahallelerde 701, Konya şehir merkezinde ise...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya sınırları içindeki yerleşim yerlerinde bulunan su depolarındaki Otomatik Klorlama Cihazı (OKC) ile yeni bağlanan ilçe ve mahallelerde 701, Konya şehir merkezinde ise 218 olmak üzere toplamda 919 noktada su sağlığına yönelik önlemler alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet alanında bulunan ilçelere Otomatik Klorlama Cihazları (OKC) yerleştirdi.

Konya sınırları içerisinde hem İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda, hem de KOSKİ Genel Müdürlüğü Laboratuvarı’nda numuneler alınmak suretiyle sürekli kontrolleri yapılan sular, temiz ve sağlıklı bir biçimde vatandaşlara ulaştırılıyor.

Konya şehir merkezinde bulunan toplam 218 noktada suların dezenfeksiyon işlemini yapan KOSKİ Genel Müdürlüğü, yeni bağlanan ilçe ve mahallelerdeki 701 noktada da yerleştirdiği OKC’lerle su sağlığını koruyor.

KOSKİ TİTİZLİĞİ ELDEN BIRAKMIYOR

TSE ve Sağlık Bakanlığı’nın hükümlerine göre, memba sularının ve kaynaklarının dezenfeksiyonunun yapılması, fiziksel-kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinin yapılıp izleme programlarının yürütülmesi görevlerini yerine getiren KOSKİ, şebeke suyunun dezenfeksiyonu ve kontrolünün yürütülmesi ve şebekenin tamamını kapsayacak şekilde muhtelif noktalardan klor miktarı tayinlerinin yapılması gibi çalışmalarla titizliği elden bırakmıyor.

 

DIŞARIDAN GETİRİLEN NUMUNELERİN ANALİZLERİ DE YAPILIYOR

Gelişmiş cihaz ve teçhizatlarla donatılan akredite olmuş su kalite-kontrol laboratuvarı, sahasında uzman kimya mühendisleri, kimyagerler ve biyologlardan oluşan personeliyle sorunsuz hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, laboratuvarında şehre su temin edilen kuyular, yüzeysel sular ve memba sularının (tatlı su) fiziksel-kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini yapıyor. Su temin edilen kuyulardan mevsimsel olarak kuyu bazında tek tek; şebekeden ise dönüşümlü olarak numuneler alınıp analizlerinin yapıldığı laboratuvarlarda, talep olması halinde dışarıdan getirilen numunelerin analizleri de belli bir bedel karşılığı yapılıyor, analizler yükümlü olunan standartlarla kıyaslanıyor.

 

SULARIMIZI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ

Yapılan kontrollerin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü ve bugüne kadar olumsuz herhangi bir tabloyla karşılaşılmadığını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, “Konya’da Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kriterlerine, TSE 266 ve Sağlık Bakanlığı’nın ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne uygun su üretimi yapılıyor. Şebeke suyu hem KOSKİ, hem de İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sürekli kontrol ediliyor. Şu ana kadar yapılan kontrollerde kurumumuzla alakalı hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. Merkezde ve ilçelerde yaşayan halkımız gönül rahatlığı ile KOSKİ tarafından üretilen ve dağıtımı yapılan şebeke suyunu ve tatlı suyu içebilirler” dedi.