KOSKİ tüm borçları yapılandırıyor

KOSKİ tüm borçları yapılandırıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 7256 Sayılı Kanun gereği abonelerinin 31 Ağustos 2020 tarihi öncesi oluşan tüm su ve atık su borçlarını yapılandırıyor. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2020.Konya Büyükşehir...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 7256 Sayılı Kanun gereği abonelerinin 31 Ağustos 2020 tarihi öncesi oluşan tüm su ve atık su borçlarını yapılandırıyor. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2020.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su faturalarını ödeme zorluğu çeken abonelerine kolaylık sağlıyor.

17 Kasım 2020 tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun gereği tüm kamu kurumlarında başlayan yapılandırma çalışmalarına KOSKİ Genel Müdürlüğü de dahil oldu. KOSKİ, abonelerinin 31 Ağustos 2020 tarihine kadar oluşan tüm su ve atık su borçlarını belli bir taksite bağlayarak ödeme imkânı sunuyor.

Konuyla alakalı KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yapılandırma hizmetinden faydalanmak isteyen abonelerin 31 Aralık 2020 tarihine kadar gerekli başvuruyu yapması gerektiği belirtildi.

Borcu olan abonelere büyük kolaylık

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu kanunun 1, 2 ve 3. maddeleri gereğince su ve atık su borcu bulunan abonelerimizin borçlarını yeniden yapılandırması hususunda imkân sağlanmıştır. Buna göre, müracaat edilmesi halinde, 31 Ağustos 2020 tarihi (bu tarih dahil) öncesi su ve atık su borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. Dilerseniz, yapılandırılmış borcunuzu 36 ayda 18 taksite kadar ödeyebilirsiniz. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde, herhangi bir idari ve hukuki işlem yapılmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanılması durumunda, varsa hesaplanan gecikme cezası, gecikme zammı, zam ve cezaların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan Yİ/ÜFE aylık değişim oranları uygulanacaktır. Bu şekilde hesaplanan borcunuzu, peşin olarak ödeyebileceğiniz gibi, ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte de ödeyebilirsiniz.”

Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak ödenmesinin mümkün olacağı ifade edilen açıklamada, KOSKİ hizmet binalarında gerçekleştirilecek yapılandırma işleminin www.koski.gov.tr resmi web adresinden veya KOSKİ Mobil uygulamasından da yapılabileceği dile getirildi.

​Konuyla ilgili bilgilendirme videosunu resmi web adresinde yayınlayan KOSKİ, ayrıca borcu bulunan abonelerin cep telefonlarına bilgilendirme SMS’leri de gönderecek.

microsoft project 2019 lisans satın al