KOSKİ’den basınç sorununa çözüm

KOSKİ’den basınç sorununa çözüm
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Sarayönü’nde yürütülen çalışmalar neticesinde ilçenin bazı yüksek noktalarında yaşanan basın sorununa çözüm üretildi.Kuyuların bulunduğu Büyükcengi...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Sarayönü’nde yürütülen çalışmalar neticesinde ilçenin bazı yüksek noktalarında yaşanan basın sorununa çözüm üretildi.

Kuyuların bulunduğu Büyükcengi mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Koski Sarayönü Şube Şefi Erkan Biçer, yaptığı açıklamada, “Genellikle yazın daha çok yaşanan basınç sorununu ortadan kaldırmak için su kaynaklarının olduğu alana terfi deposu yapıldı. Daha önce suyun kuyulardan hatta direk basılmasından dolayı basınç kaybı meydana geliyordu. Kuyulardan çıkan suyun 100 tonluk bir terfi deposunda toplanmasının arından terfi deposu motorları suyu daha basınçlı bir şekilde hatta basacak. Basıncın düşmesine bu şekilde engel olunacak.” dedi.

Ladik mahallesi içinde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydeden Biçer, “Ladik mahallesinde bin metreküplük yeni bir içme suyu deposu yapılıyor. Ladik mahallesinde yaşanan su sorunlarını tamamen çözmeyi planlıyoruz. Grup suyundan Ladik mahallesinde 12 kilometrelik bir hat çekildi. Su önce grup suyu deposuna oradan da Ladik mahallesine basılacak.” şeklinde konuştu.