KOSKİ’DEN ESNAFA KOLAYLIK

KOSKİ’DEN ESNAFA KOLAYLIK
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi dolayısıyla ekonomik sorunlar yaşayan esnafın yükünü hafifletmek için 2020 yılında su fiyatlarına zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2021...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi dolayısıyla ekonomik sorunlar yaşayan esnafın yükünü hafifletmek için 2020 yılında su fiyatlarına zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2021 yılında da işyerlerine destek amaçlı, işyeri ve inşaat abonelerine su zammı yapmama kararı aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2021 yılında işyeri ve inşaat aboneleri fiyat tarifelerinde değişiklik yapmayarak, faturalandırmada 2019 yılı fiyatlarından devam etme kararı aldı. 2020 yılında da su fiyatlarına zam yapmayan KOSKİ, işyeri ve inşaat abonelerine pandemi sürecinde katkı sağlamayı hedefliyor.

 

ESNAFA DESTEK AMAÇLI SU İNDİRİMİ

KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “2021 yılında işyerlerimize ve inşaat abonelerimize destek olmak amacıyla, su zammı yapmama kararı almış bulunuyoruz. 2020 yılında su fiyatlarına zam yapılmadığı için, bu abonelerimiz sularını 2019 yılı fiyatından kullanmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

PEŞİN SU ALANLARA YÜZDE 10 İNDİRİM

Ocak ayında 1 ay süre ile peşin su satışı uygulamasına bu sene de devam edileceği belirtilen açıklamada, “Buna göre; 2020 yılında kullanılan tüketim miktarı kadar suyu peşin alan abonelerden, işyeri ve inşaat aboneleri 2019 yılı su fiyatından yüzde 10 indirimli su almış olacaklar. Ocak ayında peşin su alan diğer abone grupları ise, yapılan zamdan etkilenmeden 2019 yılı su fiyatından peşin su almış olacaklardır. Başvurular 01-31 Ocak tarihleri arasında sadece www.koski.gov.tr adresinden veya MobilKoski uygulamasından yapılacaktır” denildi.

 

SAYAÇ DEĞİŞİMİ BEDELSİZ YAPILACAK

Ekonomik ömrünü dolduran 10 yıl ve üzeri sayaçların KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak değiştirilerek abonelerin hizmetine sunulacağı bildirilen açıklamada ayrıca kademeli tarife uygulamasına geçiş yapıldığı da belirtildi. Kademeli tarifede hanede yaşayan kişi sayısının 6 ve üzerinde olan aboneler,  1. kademede 00 m³ ile 15 m³ tarifesi yerine 00 m³ ile 20 m³ su tarifesine göre bedel ödeyecek.