KOSKİ’NİN TÜM HİZMETLERİ ELİNİZİN ALTINDA

KOSKİ’NİN TÜM HİZMETLERİ ELİNİZİN ALTINDA
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, “Mesafeli Sözleşme” uygulaması ile abonelere daha hızlı ve kolay çözümler sunuyor. Artık işlemlerde ıslak imza zorunluluğu olmadığı için vatandaşlar mobil veya...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, “Mesafeli Sözleşme” uygulaması ile abonelere daha hızlı ve kolay çözümler sunuyor. Artık işlemlerde ıslak imza zorunluluğu olmadığı için vatandaşlar mobil veya online olarak e-Devlet üzerinden bulundukları yerden aboneliklerini başlatabilecek.

Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’da vatandaşlara abonelik işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak mesafeli sözleşme uygulamasını başlattı. Söz konusu uygulama ile vatandaşlar, kuruma gitmeden ve ıslak imza gerekmeden istedikleri yer ve saatte abonelik işlemlerini yapabilecek.

        

BİLGİ İŞLEM ALTYAPISI DAHA DA GELİŞTİRİLDİ

Konuyla ilgili bilgi veren KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, “6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Türkiye’nin en geniş coğrafyasında 1 milyonu aşan aboneye ve 2,5 milyondan fazla nüfusa içme suyu, atık su ve modern işletmecilik hizmetleri vermekteyiz. KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlamak için teknolojik yatırımlarını sürdürüyor. Bilgi İşlem Dairemiz, altyapısını daha da geliştirerek, abonelerimizin bulunduğu her yerden işlem yapabilmesine olanak tanıyan bir uygulama kazandırdı.  Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle beraber abonelikte mesafeli sözleşme uygulamasına geçildi. Uygulama ile birlikte vatandaşlarımız, kuruma gitmeden ve ıslak imza gerekmeden; zaman ve mekan sınırlandırması olmaksızın ister mobil uygulamamızla, isterse de bilgisayar üzerinden online olarak abonelik işlemlerini yapabilecektir. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi.

        

VATANDAŞIN HİZMETE ERİŞİMİ KOLAYLAŞIYOR

Yeni Tip Koronavirüs’ün pandemi olarak kabul edildiği andan itibaren gerek abonelerini gerekse çalışanlarını virüse karşı korumaya alan ve her türlü güvenlik önlemini devreye sokan KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün aynı zamanda vatandaşların hizmete erişimini kolaylaştıran çalışmaları da hayata geçirdiğini belirten Demir, “KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak, ‘Zorlaştırmayın, kolaylaştırın’ düşüncesini temel prensip edinmiş bir kültürün mirasçılarıyız ve buna uygun hareket etme mecburiyetimiz var. Zor bir süreçten geçiyoruz maalesef, yönetmesi de oldukça zor. Hem vatandaşlarımızı ve personelimizi virüsten koruyalım hem de vatandaşlarımızın hizmetlerimize erişimini kolaylaştıralım diye sürekli yeni projeler üretiyoruz. Abonelerimizin memnuniyetini üst seviyede tutmak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.