Köstekli: “alkol kullananlara yer gösterilmeli”

Köstekli: “alkol kullananlara yer gösterilmeli”
Sarayönü’nde alkollü içecek sektöründe faaliyet gösteren Feridun Köstekli, alkol kullanan vatandaşlara bir yer gösterilmesi gerektiğini söyledi.İlçede uzun yıllardan beri alkol kullananlara hitap eden bir mekan olmamasının...

Sarayönü’nde alkollü içecek sektöründe faaliyet gösteren Feridun Köstekli, alkol kullanan vatandaşlara bir yer gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İlçede uzun yıllardan beri alkol kullananlara hitap eden bir mekan olmamasının eksikliğinin hissedildiğini dile getiren Köstekli, “İlçemizde geçmiş yıllar alkol içilebilen lokantalar vardı. Millet gider orada içer sonra kalkıp evine giderdi. Oralar kapanınca şimdi Sarayönü’nün her yeri açık hava meyhanesi oldu. Evcekaya’da yasaklansa millet gider bağlarda içer. Bağlarda yasaklansa başka bir yer bulur içer. Alkollü içecek kullanımı kimine göre keyif, kimine göre bağımlılık. Bunun önüne kimse geçemez. İnsan içecekse bir şekilde içer.” dedi.

Bir düzenleme şart

Yeri belli olursa kontrol altında tutmanın da daha kolay olacağını ifade eden Köstekli, “İlçemizin idarecileri günah diye alkollü restoran ruhsatı vermiyor. Öyle olunca da herkes bulduğu yerde içiyor. Bu insanlara bir yer gösterilse de insanlar alkolünü orada tüketse daha tertipli düzenli olmaz mı? Hiç olmazsa millet kontrol altında olur. Ondan sonra sağda solda içmeyi yasaklasınlar. İzin vermesinler. Şimdi Evcekaya’da alkol kullanmak yasaklandı diye bu insanlar alkol tüketmeyi mi bıraktı? Hayır hiç alakası yok. Adam gidip başka bir ağaç altı buluyor orda içiyor. Restoranda içilmesine izin vermenin idarecilere günahı varsa sağda solda içilenin de aynı şekilde günahı var. Buna bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Bu iş alkol kullananları yok sayarak çözülmez.” şeklinde konuştu.