Kozan İspanya'ya gitti

Kozan İspanya'ya gitti
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından yürütülmekte olan "Her Okulumda eTwinning Projem'' isimli  proje kapsamında Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan İspanya'ya gitti.İlçenin...

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından yürütülmekte olan "Her Okulumda eTwinning Projem'' isimli  proje kapsamında Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan İspanya'ya gitti.

İlçenin en çok uluslararası proje üreten öğretmeni olan Mustafa Kozan, Konya’nın farklı ilçelerinden 12 öğretmen ve idareci ile işbaşı gözlem amacıyla 22-28 Ekim tarihleri arasında İspanya toplantısına katıldı. Heyet, İspanya'nın Castellon, Villa-real, Villa-neuva ve Valencia şehirlerinde okul öncesinden üniversiteye farklı okul türlerinde gözlem yaptılar.

İspanya proje ekibi, Camınas Of Castellon okulunda ki sistemi yerinde inceleme, gözleme ve İspanya eğitim sistemi hakkında genel bilgi edinme fırsatı buldu. Türk eğitim sistemi tanıtımı ile Türkiye ve Konya hakkında genel sunumlar da yapan proje ekibi daha sonra  Col-Legı Publıc Sanchıs Yago adlı 5-12 yaş arası öğrencilerin eğitim aldığı okulda gözlemler yaptı, eğitim sistemleri hakkında bilgiler edindi.

Proje toplantısı kapsamında Col. Legi Hernandez ilköğretim okulu ders gözlemleri yapan Türk ekibi ayrıca Valencia şehrinde Centre Del Carme Müzesinde Erasmus+ konferansına katılarak İspanyol meslektaşlara proje tanıtımı yaptı. I.E.S Proffesor I Llop Okulunda gözlemler, Vila-Real ve Tarihi Sagunto şehir gezileri, Vila-Real Belediye başkanı ziyareti  ve Jaume Üniversitesi  ziyaretlerini gerçekleştiren ekip proje çalışmalarını başarıyla tamamladı.

Türk eğitim sistemi ile İspanya eğitim sistemini karşılaştırma fırsatı bulan ve  eğitim süresini başarıyla tamamlayan katılımcılar, düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldılar.  Gözlem faaliyetleri sonrası edinilen bilgi ve birikiminin Konya’daki diğer öğretmenlere aktarılacağı ve yaygınlaştırma çalışmalarının yapılacağı da ifade edildi.