Kredi için sigorta şart

Kredi için sigorta şart
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Figen Yavuz, yaptığı açıklamada, çiftçilerin kredi desteklerinden faydalanabilmesi için tarım sigortası yaptırmasının zorunlu olduğu söyledi.Tarım sektörünün yapısından kaynaklanan...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Figen Yavuz, yaptığı açıklamada, çiftçilerin kredi desteklerinden faydalanabilmesi için tarım sigortası yaptırmasının zorunlu olduğu söyledi.

Tarım sektörünün yapısından kaynaklanan risklerin tarım sigortası ile çözülebileceği dile getiren Yavuz, "2012 yılından itibaren devlet destekli indirimli kredi kullandıran kurumlar olan Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'nda tarım sigortaları zorunlu hale getirilmiştir. Bu yıl itibariyle don ve kuraklık sigorta kapsamına alınmıştır. İndirimli kredi kullanan ortaklarımızla ilgili olarak dikkat etmeleri gereken husus şudur ki, kredi kullandıkları tarihten itibaren en geç 6 ay içerisinde tarım sigortalarını yaptırmaları gerekmektedir. Yani vade başlangıcı olan Eylül ayında kredi kullanan ortaklarımızın en geç Şubat ayında ÇKS belgelerini güncellemiş ve sigortalarını yaptırmış olmaları gerekiyor. Bu yıl ÇKS'si güncel olan ortaklarımızın sigortalarını yaptık ve girişlerine başladık. Ancak halen ÇKS'sini güncellemeyen ortaklarımızın ivedilikle ÇKS güncellemesi yaptırması gerekmektedir" dedi.

Ürününü sigortalatarak güvence altına almanın çiftçinin menfaatine olduğunu kaydeden Yavuz, "Tarımsal üretimin her yıl yaşanan doğal risklerden korunması ve yaşanabilecek kayıpların azaltılabilmesi amacıyla çiftçilerin tarımsal ürünlerini sigorta yaptırmaları önem taşımaktadır. Karar kapsamında yer alan ürün ve risklere karşı devlet destekli tarım sigortası yaptırmayan üreticiler 2090 sayılı Kanun kapsamında verilecek yardımlardan faydalanamayacaktır. Tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve üreticilerimizde sigorta bilincinin artırılması amacıyla konunun çiftçilere duyurulması hususunda gayret gösteriyoruz" dedi.