Kredi kartı kullananlar dikkat!

Kredi kartı kullananlar dikkat!
Tüketici dernekleri, yıl içinde kredi kartında biriken para puanların 31 Aralık tarihine kadar kullanılması gerektiğini, aksi takdirde yeni yıldan itibaren para puanların hesaplardan silineceğini kaydetti. Şirketlerin, müşterilerine...

Tüketici dernekleri, yıl içinde kredi kartında biriken para puanların 31 Aralık tarihine kadar kullanılması gerektiğini, aksi takdirde yeni yıldan itibaren para puanların hesaplardan silineceğini kaydetti. Şirketlerin, müşterilerine sunduğu sadakat kartlarındaki puanların bir kısmı 31 Aralık’ta geçerliliğini yitirecek.

Giyim, market, havayolu, akaryakıt gibi birçok firma müşterilerine puan kazandırıyor. Müşterilerin kazandığı para puanların bir kısmı yılsonunda sıfırlanırken, bir kısmı da geçerliliğini yitiriyor. Tüketicilerin bir kısmı puanlarının yıl sonu silineceğini bilmediği için mağdur olabiliyor.

Tüketici dernekleri ise yıl sonunda silinecek olan puanların tüketiciye 31 Aralık tarihinden en az iki ay önce hatırlatılıp puanları zamana yayarak ihtiyaçlar kapsamında kullanılmasını istiyor. Firmalar, tüketicilerini mağdur etmemek ve alışverişe teşvik etmek için kısa mesaj ya da e-posta yoluyla bilgilendirme yapıyor.

DÜZENLEME ŞART

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, tüketicilerin şirketlerin ve bankaların verdiği kartlarda biriken puanların, uçuş millerinin kullanım süresini kontrol etmesi gerektiğini belirtti.

Birçoğunda puanların belirli bir kullanım süresi olduğuna değinen Koçal, “Şirketler ve bankalar kartlarda biriken puan ve millerin kullanım süresi varsa eğer bu süre bitmeden kullanılabilecek miktar ve yerler ile ilgili müşterilerini kalıcı veri ortamında iki ay önceden bilgilendirmeli. Böylece tüketiciler para puanlarını zamana yayarak ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilir" ifadelerini kullandı.

"Bankalar ve şirketlerin verdiği kartlardaki puanların tüketicinin kazanmış hakkıdır. Süreyle sınırlandırılmamalı" diyen Koçal, tüketicinin istediği ve ihtiyaç duyduğu zaman kullanabilme imkânı olması gerektiğini vurguladı.