Kripto para madenciliği tesisi kurdu

Kripto para madenciliği tesisi kurdu
Sarayönü’nde genç girişimci Mustafa Kaya, gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan kripto para madenciliği sektörüne girerek ilçeyi yeni bir iş koluyla tanıştırdı.Günden güne yayılan sektörle ilgili merak uyandıran bazı...

Sarayönü’nde genç girişimci Mustafa Kaya, gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan kripto para madenciliği sektörüne girerek ilçeyi yeni bir iş koluyla tanıştırdı.

Günden güne yayılan sektörle ilgili merak uyandıran bazı soruları cevaplayan Kaya, kripto parayı anlattı.

kripto para

Kripto paranın, takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal bir para birimi olduğunu belirten Kaya, “Kriptoloji, bir şifreleme bilimidir. Verilerin bir sisteme göre şifrelenmesidir. Kripto paralar ortam üzerinde şifrelerin oluşturulması ve çözülmesi aracılığıyla transfer edilir. Hash fonksiyonları gibi algoritmalar kullanılır.” dedi.

Kripto paraların bitme ihtimali üzerinde duran Kaya, şunları söyledi: “Teknolojik açıdan bakacak olursak dünya üzerindeki tüm internet ağları aynı anda kapanır ve tekrar açılmazsa evet kripto paralarda artık geçersiz kalır. Lakin bütün dünyanın internet ağı kesilirse emin olalım ki düşüneceğimiz şey kripto paralar olmayacaktır. Bu piyasadaki en büyük risklerden biri her sektörde olduğu gibi kötü niyetli insanlardan ibarettir. Yani siz bir kripto para belirler ve yatırım yapmak istersiniz ve gücü olan bir kullanıcı sizin yatırım yaptığınız coin in piyasasını manipüle edebilir ve size zarar ettirebilir. Bu yüzden eğer kripto paralara yatırım yapma gibi bir düşünceniz varsa önce bir uzmandan bilgi almalı ve yatırım yapacağınız kripto parayı en ince detayına kadar araştırmalısınız.

Kripto para mandenciliği bu camiada en az risk barındıran sitemdir. Yapmış olduğunuz yatırım elle tutulur bir şekilde yanı başınızda durur ve dilediğiniz zaman cihazlarınızı satabilir ve ana paranızı zarar görmeden tekrar alabilirsiniz.”