Kriz pazarı da vurdu

Kriz pazarı da vurdu
Dolardaki kur artışı, zamlar ve enflasyonla vatandaşın cebindeki para eriyip giderken, küçük esnafı ve tüketiciyi vuran kriz pazara da yansıdı.İlçede Cuma günleri kurulan halk pazarına vatandaşların ilgisi bir hayli düşük...

Dolardaki kur artışı, zamlar ve enflasyonla vatandaşın cebindeki para eriyip giderken, küçük esnafı ve tüketiciyi vuran kriz pazara da yansıdı.

İlçede Cuma günleri kurulan halk pazarına vatandaşların ilgisi bir hayli düşük oldu. Değerini kaybeden maaşını nereye harcayacağını şaşıran vatandaş, zorunlu giderlerini güçlükle karşılayabilirken, çözümü boğazından kısmakta buluyor.

İlçede uzun yıllardır pazar esnaflığı yapan İmdat Uçar "Devlet büyüklerimiz kriz yok diyor ama şu pazarın haline baktığında krizin olup olmadığı açıkça anlaşılıyor. Vatandaş cebindeki üç kuruşu nereye harcayacağını şaşırdı. İnsanlar elektrik, su, kira, tüp gibi zorunlu giderlerini ödedikten sonra gıdayı düşünüyor. İnsanlar tedirgin. Para harcamaya korkar hale geldi herkes. Tüketim alışkanlıkları da değişti. İki kilo domates alan bir kilo alıyor. Dört kilo narenciye alan iki kilo alıyor. Bir kilo aldığını yarım kilo alıyor. Olabildiğince idare etmenin yolunu arıyor millet. Pazarda işler neredeyse yarı yarıya düştü." dedi.

Alışveriş yapan vatandaşlardan Rahmi Çetinkaya ise "Yüksek enflasyon yüzünden maaşımızın yarısı eridi gitti. Özellikle emekli ve asgari ücretlinin durumu çok kötü. Her şeye yüzde yüz zam geldi. İnsanlar bu işin içinden nasıl çıkacak. Herkeste bir karamsarlık ve korku var. İnsanlar pazara çıkamaz duruma geldi. Millet artık çoluğunun çocuğunun boğazından kısıyor. Bu kadar yüksek enflasyon bakalım yılbaşında çalışan ve emekli maaşlarına nasıl yansıyacak. Gerçek enflasyon oranında insanlara zam yapılması mümkün değil zaten. Şimdi her şeyin fiyatını yüzde 10 indiriyorlar. Bu bir enflasyon oyunu. Bunun amacı enflasyon oranını düşük gösterip maaşlara düşük gösterilecek enflasyon üzerinden zam yapmak. Akıllarınca aklımızla dalga geçiyorlar." şeklinde konuştu.