KTÜN’de NANOMER Kuruldu

KTÜN’de NANOMER Kuruldu
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi, Uygulama ve Araştırma Merkezi 9 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.Merkezin kurulma amaçları, Nanoteknoloji ve...

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi, Uygulama ve Araştırma Merkezi 9 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Merkezin kurulma amaçları, Nanoteknoloji ve ileri malzemeler ile ilgili akademik çalışmalar yapmak, projeler geliştirmek, kurs ve seminerler düzenlemek. Yürütülecek programlar ve uygulamalar aracılığı ile Üniversitenin kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve benzer alanda çalışmalar yürüten uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak. Bunun yanında, Nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanında Üniversite, sanayi ve ülke genelinde yapılan çalışmaları takip edip, bu konulardaki ulusal ve uluslararası araştırmacıların/kuruluşların AR-GE faaliyetlerine katkı sağlamak, araştırmacılar/kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak ve ilgili araştırmacıların ve kuruluşların nanoteknolojideki gelişmelerle ilgili bilgilendirilmesi gibi birçok amaçla kuruldu.

Merkezin çalışma alanlarından bazıları ise, Nanoteknoloji ve ileri malzemeler konusunda dokümantasyon merkezi oluşturarak ulusal ve uluslararası kuruluşların kaynaklara erişebilmesi için olanak sağlamak; Nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanında üniversite-sanayi işbirliğine yönelik doğrudan ürün odaklı projeler geliştirmek ve benzer konularda faaliyet gösteren merkezlerle işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak. Ayrıca Nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanında disiplinlerarası çalışmaların gerçekleştirilmesini ve koordinasyonunu sağlamak. Üniversite bünyesinde bulunan fiziki laboratuvar altyapısının ve imkânlarının etkin bir şekilde kullanılmasını, nanoteknoloji ve ileri malzemeler alanındaki gelişmelere uygun olacak şekilde sürekli geliştirilmesini sağlama olarak belirlendi.

Merkezin kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getiren KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi olarak daha güzel işlerle yolumuza devam edeceğiz” dedi. Nanoteknoloji ve ileri malzeme alanlarının ülkemizin öncelikli araştırma alanlarından olduğunu belirten Özçelik kurulan bu merkezde bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli bilimsel araştırma faaliyetlerini yürütüleceğini ve bölgesi için önemli bir bilimsel çekim merkezi olacağını ifade etti.