KTÜN’de Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Programı Kuruldu

KTÜN’de Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Programı Kuruldu
Konya Teknik Üniversitesi tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde tezli yüksek lisans programı açılması konusundaki teklif Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek, lisansüstü eğitim-öğretim enstitülerinin...

Konya Teknik Üniversitesi tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde tezli yüksek lisans programı açılması konusundaki teklif Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek, lisansüstü eğitim-öğretim enstitülerinin teşkilat ve işleyiş yönetmeliğinin 4. Ve 7. Maddeleri uyarınca, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde disiplinler arası “Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler” tezli yüksek lisans programı açılması uygun görüldü.

Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Yüksek Lisans Programı, disiplinlerarası yapıya sahip olduğundan üniversite öğretim üyelerinin bir araya gelmesiyle kurulması planlanıyor. Bu programa başvuracak adayların Eczacılık, Fen, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Teknoloji, Tıp, Veterinerlik ve Ziraat Fakültelerinin lisans derecesine sahip olmaları bekleniyor. Üniversitenin Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dallarında ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda nanoteknoloji ve ileri malzemeler konuları çalışılıyor. Bu bilim dalları arasındaki ortak çalışmayı arttırmak amacıyla üniversite bünyesinde bulunan ileri teknoloji, eğitim ve araştırma laboratuvarlarının alt yapıları kullanılarak disiplinler arası bilimsel çalışmalar ve iş birlikleri gerçekleştiriliyor.

Yüksek lisans programında uygulanacak eğitim programıyla, üretim faaliyetlerinde bulunan kuruluşların rekabet koşullarına olumlu katkılarda bulunabilen, sanayi kuruluşlarında, ve araştırma kuruluşlarında veya akademik kurumlarda başarılı bir kariyer için bilgiye ulaşabilen ve mesleki açıdan gelişme gösterebilen, etik değerlerin ve küresel koşulların farkında olarak katkıda bulunabilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler tezli yüksek lisans programına 2021-2022 yılından itibaren yüksek lisans öğrencisi alınması planlanıyor.