Kübra Solak aday adayı

Kübra Solak aday adayı
Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Solak'ın eşi Kübra Solak, 24 Haziran seçimleri için aday adayı oldu. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliği görevini yürüten Kübra Solak, görevinden istifa ederek, AK...

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Solak'ın eşi Kübra Solak, 24 Haziran seçimleri için aday adayı oldu. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliği görevini yürüten Kübra Solak, görevinden istifa ederek, AK Parti'den 27. Dönem Milletvekili aday adayı oldu.

Yıllarca sivil toplum kuruluşlarında görev aldığını kaydeden Solak, "2013 yılından bu yana KADEM Konya Temsilciliği görevini yürütüyordum. Görevimden istifa ederek, AK Parti'den Konya Milletvekili adayı adayı oldum. STK'larda görev yaptığım için toplumda yaşanan sorunların özellikle de kadınlarımızın sorunlarını yakından biliyorum. Kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif görev alması için çalışacağım" dedi.

Dt. Kübra Solak kimdir?

Sarayönülü olan Kübra Solak, 1976 yılında Almanya Stuttgart'ta doğdu. Hatice-Tuncay Karçaaltıncaba çiftinin kızı olan Kübra Solak, aynı zamanda Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Solak'ın eşi. Solak, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Eğitim ve sağlık alanlarında hizmet veren iki ayrı özel kurumun kurucu ortağıdır. 1998 yılında Fazilet Partisi Konya Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği, 2014-2018 Kadın ve Demokrasi Derneği Konya kurucu temsilciliği görevini üstlenmiştir. Bu süreçte kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayata katılımlarını artırmaya yönelik çalışmalar yürütmüştür. İngilizce bilen Kübra Solak, halen aktif diş hekimliği yapmaktadır.