Küçükbaş güncellemeleri yapılıyor

Küçükbaş güncellemeleri yapılıyor
Sarayönü’nde 2019 yılı anaç koyun ve keçi desteklemesinden faydalanmak isteyen üreticilerin işletmelerdeki koyun ve keçilerin kulak küpe numaralarını Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde güncellemeleri gerektiği açıklandı.Sarayönü’ndeki...

Sarayönü’nde 2019 yılı anaç koyun ve keçi desteklemesinden faydalanmak isteyen üreticilerin işletmelerdeki koyun ve keçilerin kulak küpe numaralarını Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde güncellemeleri gerektiği açıklandı.

Sarayönü’ndeki küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin desteklerden faydalanabilmesi için yaptırması gerektiren güncellemeler için müracaatta bulunması gerekiyor.

İşletme sahibi güncel hayvan listesi ve başvuru dilekçesi ile birlikte 1 Kasım tarihine kadar Konya ili Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine şahsen teslim edebilecekler. Bunun yanı sıra belli tarihlerde Konya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelecek olan görevliler üreticilerden dosyalarını teslim alacak.

Birlik adına görev yapan ekipler, 23 Ekim tarihinde ilçemize gelerek işlemleri yürütecekler. Ayrıca küçükbaş hayvan beyanında bulunmayarak üyelik görevini yerine getirmeyen üyeler birlik üyeliğinden düşürülecek.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birimi tarafından yapılan açıklamada, “Üreticilerin başvuruda bulunmadan önce müdürlüğümüzden koyun keçi kayıt sistemindeki kişi ve işletme bilgilerinin aktif olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Desteklemeden yararlanmak için şartlar ise şu şekilde: Birliğe üye olunması. Anaç koyun ve keçilerin KKKS ve KKBS sisteminde kayıtlı olması. Başvuruda bulunduğunuz anaç küçükbaş hayvanların yerinde kontrol tarihine kadar geçen sürede aynı işletmede bulunması zorunludur. Desteklemede ilçe müdürlüğümüz tarafından yerinde kontrollerin yapıldığı tarihteki hayvan sayısı esas alınır. Desteklenecek hayvan sayısı yetiştiricilerin müracaat anındaki beyan etmiş olduğu sayıdan fazla olamaz.” denildi.