Küçükkuşçu ailesi Afrika’ya su kuyusu açtırdı

Küçükkuşçu ailesi Afrika’ya su kuyusu açtırdı
Sarayönü’nün esnaflarından Kuşçu Market’in sahibi Mustafa Küçükkuşçu, İHH aracılığı ile Afrika’da su kıtlığı çeken ülkelerden Mali’de su kuyusu açtırdı. İki kuyu açtıran Küçükkuşçu ailesi önümüzde...

Sarayönü’nün esnaflarından Kuşçu Market’in sahibi Mustafa Küçükkuşçu, İHH aracılığı ile Afrika’da su kıtlığı çeken ülkelerden Mali’de su kuyusu açtırdı. İki kuyu açtıran Küçükkuşçu ailesi önümüzde ki dönemde iki kuyu daha açtırarak yöre halkının su sıkıntısına bir nebze de olsa çözüm olmak istiyor.

Afrika’da açtırılan su kuyuları ile ilgili bilgi veren İHH Sarayönü Temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, şöyle konuştu:

“Afrika’da su kıtlığı çekilen bölgelere yardım elini uzatan vatandaşlarımızdan Mustafa Küçükkuşçu 4 adet, Nadir Taşar 2 adet, Ahmet Turan 1 adet, İhsan Solak 1 adet ve Değirmenli köyü adına mahalle sakinleri 1 adet olmak üzere bu yıl içerisinde kuyu açtırdı. Hepsinden Allah razı olsun. Afrika’da su kuyusu açtırmak gerçekten çok zor bir iş.” diye konuştu.

Afrika ülkelerinin yeterli ekipmanları olmadığına dikkati çeken Öztürkçü, şöyle devam etti:

“Çoğu ülkede sadece 1 tane sondaj makinası var. Bir adet kuyunun açılma ve hizmet verme süresi 6 ay ile 1 sene arasında değişiyor. O bölgelerde acil olarak ekipman sıkıntısının giderilmesi gerekiyor. Açılan kuyudan alınan su analiz edilmeden hizmete açılmıyor. Örneğin 50 adet kuyu açılacak. 48 tanesinin analizi yapıldı, 2 tanesi bekliyor; analizi tamamlananlar, analiz sırasında olanları bekliyor. Yani 50 adet kuyu açılacaksa tamamının analizden geçmesi gerekiyor.”

Afrika’da yaşayan insanların hayvanlarla birlikte tükettiği açıktaki suların kolera, ishal, tifo gibi ölümcül hastalıkların çoğalmasına neden olduğunu vurgulayan Öztürkçü, şöyle konuştu:

“Bu hastalıklar nedeni ile her gün yaklaşık 1000 çocuk vefat ediyor. Dünya’da yaklaşık 2 milyar kadar insanın içtiği sular hijyenik değil. İHH olarak misyonumuz bu insanlara ulaşarak, vatandaşlarımızın yardımları ile hizmet götürebilmek. 21 yıldır bu işi yapıyoruz. Bu 21 yıllık süre içerisinde, Afrika ve Asya’da 10 binin üzerinde su kuyusu açtık. Bir kuyunun maliyeti 3 bin euro. Çoğu ülkede bir sondaj makinesi var. O yüzden su kuyusu açtırmak isteyen vatandaşlarımızı mecburen sıraya alıyoruz.”