Kudüs için birlik oldular

Kudüs için birlik oldular
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti sayan kararın açıklanması tüm Türkiye'de olduğu Sarayönü'nde de büyük tepkilere neden oldu. Sarayönü'ndeki ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları...

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti sayan kararın açıklanması tüm Türkiye'de olduğu Sarayönü'nde de büyük tepkilere neden oldu. Sarayönü'ndeki ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cuma namazının ardından gerçekleştirilen basın açıklamasına Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş ve İHH Sarayönü Temsilcisi Mustafa Salam Öztürkçü, Ak Parti Kadın Kolları ve vatandaşlar katıldı.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki olarak ortak basın açıklamasını Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş okudu. Kararı kınadıklarını belirten Koçaş, "İsrail'in ben yaptım oldu mantığıyla, bir devşirme devlet olarak o topraklarda hak iddia etmesi bizim için kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

Ortak metni okuyan Koçaş yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tespit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır." İfadelerini kullandı.

İslam'ın harem-i izzeti

Asla kabul edilmez karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini kaydeden Koçaş, "İslamın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam'ın Harem-i İzzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyübi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye'nin insanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İş Birliği Teşkilatı Zirvesi dönem başkanı olarak Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan ABD'nin bu kararın dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür." şeklinde konuştu.

Müslümanlar kenetlenmeli

Birçok zulmün son bulabilmesi için İslam aleminin kenetlenmesi gerektiğini belirten Koçaş, şöyle konuştu: "Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği dünya beşten büyüktür itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslamın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki eli parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz. Biz müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız."