Küpeleme affında son gün

Küpeleme affında son gün
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, koyun, keçi türü ve sığır cinsi hayvanlar için uygulanan küpeleme affında son günün 31 Aralık 2017 olduğunu hatırlattı. Her yaştan hayvanın küpelenmesine...

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, koyun, keçi türü ve sığır cinsi hayvanlar için uygulanan küpeleme affında son günün 31 Aralık 2017 olduğunu hatırlattı. Her yaştan hayvanın küpelenmesine imkan tanıyan af kapsamında, üreticilerin küpesiz olan hayvanlarını son tarihe kadar küpelemesi gerekiyor.

Yasal süresinde kayıt altına alınamayan her yaştaki sığır, koyun ve keçi türü hayvanlar bu yılın sonuna kadar idari para cezası uygulanmadan küpelenerek kayıt altına alınacak.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, bu affın çok büyük bir fırsat olduğunu belirterek üreticilere çağrıda bulundu.

Çiğdem yaptığı açıklamada, "Devlet, hayvan hareketlerinin ve hastalıklarının etkin kontrolünün sağlanarak, gerekli sağlık ıslah istatistik ve destekleme ödemeleri kayıtlarının daha düzenli tutulmasını amaçlıyor. Küçük ölçekli geleneksel aile işletmeciliğinin yaygın olması, Kurban Bayramı başta olmak üzere belli dönemlerde hayvan hareketlerinin yoğunlaşması, ağır kış şartları ve coğrafi koşullar gibi nedenlerden dolayı yetiştiriciler, bazen gerekli bildirimleri zamanında yapamıyor. Bu yüzden hayvanlar zamanında küpelenerek kayıt altına alınamıyor. Yapılan yönetmelik değişiklikleriyle, daha önce kayıt altına alınamayan her yaştan sığır cinsi hayvanlarla koyun ve keçi türü hayvanların bu yılın sonuna kadar idari para cezası uygulanmadan küpelenerek kayıt altına alınması gerekiyor. Tüm üreticilerimiz 31 Aralık 2017 tarihine kadar bu aftan yararlanabilir. Bu fırsatı kaçırmasınlar. 2018 yılı ile birlikte cezai işlemler yeniden başlayacak" dedi.

Etiketler :