Kur'an Kursları açılıyor

Kur'an Kursları açılıyor
Okulların yaz tatili girmesinin ardından müftülüğe bağlı Yaz Kur’an Kursları’nda verilecek eğitim için hazırlıklar başladı.Yaz Kur’an Kursları’nın, çocukların din ve ahlak eğitiminde önemli bir yere sahip olduğunu...

Okulların yaz tatili girmesinin ardından müftülüğe bağlı Yaz Kur’an Kursları’nda verilecek eğitim için hazırlıklar başladı.

Yaz Kur’an Kursları’nın, çocukların din ve ahlak eğitiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, ailelerden, çocuklarını Kur’an Kurslarına göndermelerini istedi.

Karaca, yaptığı açıklamada, “Kurslar 25 Haziran 2018 Pazartesi günü başlayacak. Hafta içi her gün saat 10:00 ile 13:00 arasında bütün camiler ve kuran kurslarında gerçekleştirilecek. Ağustos ayı sonuna doğru da sona erecek. Bütün vatandaşlarımız herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın, çocuklarını ve kendilerini bir dilekçe ile kursa kaydettirebilir. Vatandaşlarımızın kurs almak istedikleri camii ve Kur’an Kurslarının görevlileriyle irtibata geçmeleri yeterli. Talep olması halinde 4-6 yaş grubu talebeler için özel bir sınıf oluşturulacak. Bütün vatandaşlarımızın çocuklarını Kuran kursuna gönderme konusunda gayretli olmasını temenni ediyorum. Bilindiği üzere başarılı eğitimin dört unsuru vardır. Bu, hoca, veli, öğrenci ve takip edilen metottur. Bu dördünün uyumlu ve gayretli çalışmalarıyla güzel sonuçlar elde edilecektir. Ayrıca bölgemizde bulunan mevsimlik işçilerin çocukları da kendilerine uygun olan zamanlarda bu kurslardan faydalanabilir. Yaz Kuran kurslarında, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan eğitim öğretim programı uygulanacaktır. Başkanlığın hazırladığı ders kitapları ve materyaller kullanılacaktır. Kur’an kursu öğrencilerine dinimi öğreniyorum ve etkinlik kitapları ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Öğrencilerin en az bir namaz vaktini camide cemaat ile kılması sağlanacak. Ayrıca engelliler için de camii ve Kuran kurslarında uygun programlar yapılacak." dedi.

Çocuklarımızı kurslara gönderelim

Karaca açıklamasının devamında şöyle konuştu: "Evlatlarımızı yaz tatilin de, Yaz Kur’an Kurslarına göndererek dini bilgilerinin en güzel şekilde öğrenmelerini sağlayalım. Dünya hayatında en iyi yerlere gelip, rahat yaşamalarını düşündüğümüz gibi, ölümden sonraki gerçek ahiret hayatını da düşünüp, evlatlarımıza lazım olan dini bilgilerini de öğretmek en önemli görevlerimizdendir. Evlatlarımız ve mallarımız bizler için birer imtihan vesilesidir. Bu dünya hayatındaki imtihanımızı hiçbir zaman unutmamalıyız. Hem kendimiz, hem de yavrularımızın için her iki cihanda kurtuluşa ermemizi sağlayacak bir hayatı yaşamayı amaç edinmeliyiz. Onun için çocuklarını Kuran Kurslarına gönderen ailelere teşekkür ediyorum. Günü boş geçiren çocukları olan ailelerden de, çocuklarını kuran kurslarına göndermelerini rica ediyorum. İki aylık süreçte birbirinden değerli din görevlilerimiz güzel bir iletişim ve sevgi saygı içerisinde bu eğitimleri sürdürecek." dedi.