Kur'an Kursları başladı

Kur'an Kursları başladı
Kur'an Kursları için 2019-2020 eğitim öğretim yılı Pazartesi günü başladı. Sarayönü Müftülüğü bünyesinde, 16 Eylül Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayan Kur'an kursları, 24 Mayıs 2020 tarihine kadar eğitim verecek....

Kur'an Kursları için 2019-2020 eğitim öğretim yılı Pazartesi günü başladı. Sarayönü Müftülüğü bünyesinde, 16 Eylül Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayan Kur'an kursları, 24 Mayıs 2020 tarihine kadar eğitim verecek. Kur'an kurslarına kayırlar ise 23 Eylül tarihine kadar yaptırılabilecek.

34 hafta boyunca eğitim ve öğretim verecek olan Kur'an kursları ile ilgili bilgi veren Sarayönü Müftülüğü görevli memuru Bünyamin Kılınç, "Kur'an kurslarımızda uygulanacak programlar arasında, temel öğretim programı, ek öğretim programı ve hafızlık eğitimi temel öğretim programları olmak üzere 3 program yer alıyor. 2 dönem halinde uygulanacak temel öğretim programında, öğrenci 2 dönem için kayıt yaptırabileceği gibi her dönem için ayrı ayrı da kayıt yaptırabilir. Kayıt yaptırmak için sadece dilekçe doldurmanın yeterli olduğu bu programımızda ders saatleri de öğrencilerin isteklerine göre ayarlanabilecek. Ek öğretim programları ise daha çok, çalışan (memur, işçi, esnaf) öğrenci, ev hanımı gibi konumlarda olan vatandaşlarımıza hitap ediyor. Bu programın açılabilmesi için en az 12 öğrencinin müracaat etmesi gerekiyor. Ek öğretim programının uygulanacağı gün ve saatler, öğrencilerin talepleri doğrultusunda mahalli şartlara göre düzenlenecek. Hafızlık eğitimi için yine en az 12 öğrencinin müracaat etmesi gerekiyor. Bu programda haftalık 30 saat ders alan öğrenciler, dönem sonunda hafızlık takip komisyonu tarafından sınava tabi tutulacak ve başarılı olanlar hafızlık eğitim programına alınacak. Yeni yönetmelikle yaş sınırı uygulaması kalktığından her yaştan öğrenci Kur'an kurslarına kabul edilebilecek ve mezuniyet yani diploma şartı aranmayacak" dedi.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin gitmek istedikleri kurslara yazılabileceğini belirten Kılınç, 23 Eylül Pazartesi günü kayıtların sona ereceğini bildirdi.