Kurban bayramı kutlandı

Kurban bayramı kutlandı
Sarayönü’nde yaz döneminin de nüfus yoğunluğu ile Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı. Bayramda 9 günlük tatili fırsat bilen şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini memleketinde geçirdi. Herhangi...

Sarayönü’nde yaz döneminin de nüfus yoğunluğu ile Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı. Bayramda 9 günlük tatili fırsat bilen şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini memleketinde geçirdi. Herhangi bir acı kazanın ve can kaybının yaşanmadığı ilçemizde, bayram tatili huzurlu geçti. Bayram sabahı pandemi tedbirleriyle insanlar bayram namazı için camilere gitti. Bayram namazının ardından vatandaşlar mesafeli olarak bayramlaştı. Bayramın birinci gününü kurbanlarını keserek geçiren vatandaşlar, diğer günlerini ziyaretle ayırdı. Güvenlik güçleri, bayramda herhangi bir huzursuzluk yaşanmaması için ekstra güvenlik önemleri aldı. Dört günlük Kurban bayramı akraba ziyaretleri ile tamamlandı.

Sarayönü’nde yaz döneminin de nüfus yoğunluğu ile Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı. Dokuz günlük tatili fırsat bilen şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini memleketinde geçirdi. Herhangi bir acı kazanın yaşanmadığı ilçemizde, bayram tatili huzurlu geçti.

Geçtiğimiz günlerde tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye ve ilçemiz Sarayönü’nde de Kurban Bayramı coşkusu yaşandı. İlçe dışında yaşayanların, dokuz günlük bayram tatilini değerlendirmesiyle memleket hasretini dindirme arzusu Sarayönü’nde güzel bir yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Sarayönü’nde bayramın ilk günü bayram namazı için camiler dolarken, kurbanlarını kesen vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Kurban bayramı nedeniyle vatandaşlar yılda iki kere kılınan bayram namazını kaçırmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere gitti. Namaz öncesi cemaate vaaz verilirken, bayramların anlamı ve önemi anlatıldı.

Sarayönü camilerinde okunan bayram hutbesinde şu sözlere yer verildi: " Bayramlar; rahmet ve bereket vakitleridir. Peygamberimize ümmet olma şuuruyla kardeşliğimizi diri tutma anlarıdır. Bayramlar; sevinme ve sevindirme, barış ve huzur zamanlarıdır. Anne babamızın, kardeşlerimizin, akrabalarımızın ve komşularımızın gönlünü ziyadesiyle hoşnut etme günleridir.

Bayramlar, yardımlaşma ve paylaşmayla güzelleşir. Öyleyse bayram sevincimizi artırmak için kurbanlarımızdan, akraba ve komşularımıza ikram edelim. Yoksul, yetim ve kimsesizlerle paylaşalım.

Bayramlar aynı zamanda “sıla-i rahim” yani dost ve akraba ziyareti günleridir. Ancak salgın hastalıkla imtihan edildiğimiz şu günlerde temizlik, maske ve mesafe kurallarına özenle riayet edelim; sevinç günlerimize hüzün gölgesi düşürmeyelim.

Bu mübarek günlerin hakkını vermek için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirelim. Özellikle, Arefe günü sabah namazıyla başladığımız ve bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte sona erecek olan teşrik tekbirlerini unutmayalım.

Yaşlısı, genciyle camilere gelen vatandaşlar, namazın ardından mesafeli olarak bayramlaştı. Sonrasında ise arife günü mezarlık ziyaretinde bulunmayan vatandaşlar mezarlıklara koşarak yaşamını yitiren aile büyüklerini ziyaret etti.