Kurban Bayramı’nda sıkı denetim

Kurban Bayramı’nda sıkı denetim
İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimat gönderildi. Kurban Bayramı'na yönelik talimata göre 29 Temmuz-4 Ağustos'ta kara yollarında 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli...

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimat gönderildi. Kurban Bayramı'na yönelik talimata göre 29 Temmuz-4 Ağustos'ta kara yollarında 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli görev yapacak. Son 3 yıldaki bayram tatillerinde kazaların yoğun yaşandığı güzergahlarda ekipler, kontrolsüz alan bırakılmayacak şekilde görevlendirilecek.

İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı’nda trafikte oluşabilecek yoğunluk nedeniyle, olası trafik kazalarının önüne geçmek için karayollarında sıkı trafik tedbirleri uygulayacak.

7 gün 24 saat esasına göre uygulanacak olan bayram trafik tedbirleri kapsamında, karayollarında emniyet ve jandarmadan toplam 77 bin 545 trafik ekibi/timi ve 162 bin 832 trafik personeli görevli olacak.

81 İl Valiliğine, Bakan Süleyman Soylu imzalı gönderilen “2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu talimatta, dünya genelinde başgösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirlere uygun olarak, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahatlerinin sağlanması için yoğun trafik tedbirleri planlandığı ifade edildi.

162 bin 832 trafik personeli görev alacak

Talimatta, 29 Temmuz 2020-04 Ağustos 2020 tarihleri arasında 7 gün süreyle 24 saat esasına göre karayolları üzerinde trafik tedbirleri planlandığı ifade edildi.

Bu 7 günlük süre içerisinde; genel hizmet birimlerinden takviye alınanlarla birlikte emniyet ve jandarmadan toplam 77.545 trafik ekibi/timi ve 162.832 trafik personeli görev alacağı belirtildi.

Denetimlerde temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet edilecek

Trafik ekiplerince yürütülecek faaliyetlerde (iletişim/denetim/bilgilendirme) Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda tüm personel temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet edecek. Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığında; Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” esas alınarak gerekli hassasiyet gösterilecek.