Kurşunlu Sağlık Evi’nde inceleme

Kurşunlu Sağlık Evi’nde inceleme
Sarayönü’ne bağlı Kurşunlu mahallesinde, Lale Plastik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sarayönü Belediyesi işbirliğinde yapılan “Sağlık Evi” mahalle halkının daha iyi şartlarda sağlık hizmeti almasını sağlayacak.Aralık...

Sarayönü’ne bağlı Kurşunlu mahallesinde, Lale Plastik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sarayönü Belediyesi işbirliğinde yapılan “Sağlık Evi” mahalle halkının daha iyi şartlarda sağlık hizmeti almasını sağlayacak.

Aralık ayında yapımına başlanan Kurşunlu mahallesi “Halime Lale” sağlık evi hafta içerisinde Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen heyet tarafından incelendi. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Çiftçi, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Özüdoğru, Acil sağlık hizmetleri başkan yardımcısı Dr.Alper Çelikdelen sağlık evinin son durumunu kontrol etti.

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Sinan Çelik, Emir Kalay ve Mustafa Büyükkeleş tarafından arsası hibe edilen ve Lale Plastik sahibi Yılmaz Lale tarafından yapımı üstlenilen projenin üçlü protokol çerçevesinde yapıldığını söyledi.

İnşaatın Mayıs ayında tamamlanıp, Haziran ayında vatandaşın hizmetine sunulacağını dile getiren Çelik, “İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık evinin mobilyasını, tesisatını ve sağlıkla ilgili alet ve ekipmanların tahsisini üstlenecek. Belediyemiz ise sağlık evimizin çevre düzenlemesini ve yeşillendirme çalışmalarını üstlenecek. Sağlık evimizin arsası 450 metrekare olup, binamız ise 155 metrekare olacaktır.” diye konuştu.

Eski sağlık evinin mahalleli için ulaşımı oldukça zor bir yerde olduğuna değinen Çelik, şöyle devam etti:

“Yaşlılarımız ve hastalarımız buraya ulaşmakta güçlük çekiyorlardı. 35 yıllık bir bina olduğu için bakım ve onarım gerekiyordu. Ekonomik olarak ömrünü tamamlamıştı. Yeni binanın müteahhitliğini üstlenen firma tarafından, eski sağlık evimizin bakımı ve onarımı yapılarak, lojman ve misafirhane olarak kullanılmasını düşünüyoruz.”