Kurşunlu ve Ladik TOKİ ihalesi yapıldı

Kurşunlu ve Ladik TOKİ ihalesi yapıldı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nün Ladik ve Kurşunlu mahallelerine inşa edilecek konutların ihalesi 12 ve 14 Aralık 2017 Salı günü gerçekleştirildi.Ladik mahallesinin uzun süredir beklediği 2....

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nün Ladik ve Kurşunlu mahallelerine inşa edilecek konutların ihalesi 12 ve 14 Aralık 2017 Salı günü gerçekleştirildi.

Ladik mahallesinin uzun süredir beklediği 2. Etap Toki konutları ihalesi sonunda yapıldı. Ladik mahallesi 2.Etap 799 adet konut ve 1 adet sosyal tesis, 1 adet camii inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 14 Aralık 2017 tarihinde saat 14:00'te İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kurşunlu mahallesi 79 adet konut ve 1 adet ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi ise 12 Aralık 2017 tarihinde yine İstanbul'da saat 14:00'te yapıldı.

Sarayönü Belediyesi'nin öncülüğünde kesin kayıtları alınan Ladik mahallesi 2. Etap TOKİ konutlarının müracaatında 2+1 evlere 595, 3+1 evlere ise 211 kişi para yatırarak müracaat etmişti. Küçük evlerin ortalama satış fiyatının 110 bin lira, büyük evlerin ortalama fiyatının ise 160 bin lira olması bekleniyor.

TOKİ tarafından Sarayönü'nün Ladik ve Kurşunlu mahallesine yapılacak toplu konutların yapılması için çalışma başlatan ve bu konuda uzun uğraşlar veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gelişmeler hakkında bilgi verdi.

İhale sürecinin itiraz süresi ile birlikte Aralık ayı sonunda tamamlanacağını belirten Başkan Nafiz Solak; "İhale sonuçlarının kesinleşmesinin ardından inşallah en kısa zamanda yer teslimi gerçekleştirilerek çalışmalar başlayacak. Projelerin yapılacağı alanlar; peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkanı sunan, aynı zamanda mahallerimize değer katacak yeni bir yaşam alanına dönüşecek. Projelerde modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından inşallah yer teslimi ile birlikte ilkbaharda kazma vurulacak." dedi.

Etiketler :