Kurşunlu yine bilgide birinci

Kurşunlu yine bilgide birinci
Sarayönü'nde Medeniyet Okulu Projesi kapsamında ortaokul öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.Konya Büyükşehir Belediyesi...

Sarayönü'nde Medeniyet Okulu Projesi kapsamında ortaokul öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü nün il genelinde düzenlediği ‘Haydi Bil Bakalım isimli bilgi yarışması, Sarayönü nde gerçekleştirildi. Toplamda 11 okulun yarıştığı bilgi yarışmasının tek etap halinde düzenlendi. Sarayönü Komek Salonu'nda düzenlenen bilgi yarışmasında 11 okul, yarışma heyeti tarafından hazırlanan 40 soruya cevap verdi. Genel kültür ve temel derslerden oluşan soruların her biri 2,5 puan olarak değerlendirildi . Yarışma sonucunda Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu 72,5 puanla birinci, Gözlü Nadir Özşahin Ortaokulu 62,5 puanla ikinci, Ladik Halıcı İstiklal Ortaokulu 60 puanla üçüncü oldu.

Yarışma birincisi olan Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu, Konya da düzenlenecek il geneli yarışmasında Sarayönü nü temsil edecek.

Yarışmayı izleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özdemir, yarışma sonunda yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan okullara, öğretmenlere ve öğrencilere gösterdikleri performans nedeniyle teşekkür ederek, çekişmeli bir yarış olduğunu, öğrencilerin daha iyi bilgilere sahip olacağına inandığını söyledi.