Kurşunlu’da arıcılık kursu

Kurşunlu’da arıcılık kursu
Sarayönü’ne bağlı Kurşunlu mahallesinde arıcılığın yaygınlaşması ve yöre halkına gelir sağlaması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Doğasıyla dikkat çeken mahallede bal ormanı oluşturmak için ağaçlandırma...

Sarayönü’ne bağlı Kurşunlu mahallesinde arıcılığın yaygınlaşması ve yöre halkına gelir sağlaması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Doğasıyla dikkat çeken mahallede bal ormanı oluşturmak için ağaçlandırma çalışmaları yürütülürken, bir yandan da mahalle halkına arıcılık kursu veriliyor.

Sarayönü Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından, Sarayönü merkezinde ve mahallelerinde arıcılık kursu açıldı. Arıcılık kursuna 65 kursiyer katılım gösteriyor.

Arıcılık kursuna en yoğun ilgiyi Kurşunlu mahallesi sakinleri gösteriyor. 65 kursiyer arıcılık kursuna katılıyor ve takip ediyor. Ağırlıklı olarak Kurşunlu’dan olmak üzere Ladik, Ertuğrul,   Sarayönü ve Konya’dan da kursa katılım sağlanıyor.

Kurşunlu mahalle muhtarı Sinan Çelik, arıcılık kursu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

“Kurşunlu arıcılık için önemli bir merkez haline gelecek. 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne sunmuş olduğumuz proje bu yıl Mart ayında kabul edilmişti. Proje kapsamında Tatar Çesmesi mevkisin de 1.5 km uzunluğunda, 500 metre genişliğinde, 7500 metrekarelik bir alanda Bal Ormanı gerçekleştirilecek. Projeyle ilgili önümüzde ki günlerde ağaçlandırma çalışmalarına başlanacak. Bu bölgeye poleni bol arıcılığa uygun ıhlamur, lavanta, meşe gibi ağaçların dikimi gerçekleştirilecek. Zaten bölgemizde dikili olan meşe ağaçları Dünyada çok kıymetli olan meşe balı üretimine katkı sağlayacak. Oluşturulacak bu bal ormanı sayesinde bölge ekonomimizin kalkınmasına çok katkı sağlayacak, önemli miktarda arıcılık teşvik edilmiş olacak. Hemşerilerimizde bu projeye oldukça sıcak baktıkları için arıcılık kursumuza da ilgi beklenenden daha fazla olmuştur. Bu projemizde bizleri destekleyen ve arıcılık kursunun açılmasına öncülük eden Kaymakamımız Zafer ŞAHİN ve Belediye Başkanımız Nafiz SOLAK başta olmak üzere tüm emeği geçenlere hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.”

Sarayönü Halk Eğitim Müdürü Ali Bozkurt yaptığı açıklamada, arıcılık kurslarının Bekir Sönmez ve Aliye Güldü tarafından kursiyerlere verildiğini belirtti.