Kurşunlu’da geleceğe nefes etkinliği

Kurşunlu’da geleceğe nefes etkinliği
Sarayönü’nün Kurşunlu mahallesinde gerçekleştirilen geleceğe nefes olsun etkinliği ile yeşil alanlara katkı sunması için fidan dikimi gerçekleştirildi. Petek Plastik’in sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliklerle mahalleye...

Sarayönü’nün Kurşunlu mahallesinde gerçekleştirilen geleceğe nefes olsun etkinliği ile yeşil alanlara katkı sunması için fidan dikimi gerçekleştirildi. Petek Plastik’in sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliklerle mahalleye toplamda 2 bin 500 fidan dikilecek. Dikilen fidanların iyi korunması durumunda yakın gelecekte Kurşunlu mahallesinin doğa güzelliğine büyük bir katkı sunacağı tahmin ediliyor.

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Sinan Çelik’in organizesinde, Petek Plastik’in sponsorluğunda Kurşunlu mahallesinde geniş çaplı bir ağaçlandıra çalışması başlatıldı. Geleceğe nefes olsun sloganı ile yürütülen faaliyetler çerçevesinde 28 Kasım Çarşamba günü 750 fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Koski Kadınhanı Bölge Müdürü, okul öğrencileri, öğretmenler ve petek plastik çalışanları katıldı. Anıt ağaç mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikle 750 fidan toprakla buluşturularak can suyu verildi.

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Sinan Çelik, yaptığı açıklamada Karatay Üniversitesi ile birlikte mahalle halkının da katılımıyla 1700 fidanında dikiminin gerçekleştirileceğini söyledi. Kurşunlu mahallesinin doğal güzellikleri ve yeşil dokusuyla ön plana çıkan bir mahalle olduğunu kaydeden Muhtar Sinan Çelik, “Mahallemizin doğal güzelliklerine katkı sağlamak amacıyla daha yeşil bir Kurşunlu için bu çalışmayı başlattık. Toplamda 2 bin 500 fidanımız toprakla buluşacak. Hedefimiz bu sayıyı daha da üst seviyelere çıkarmak. Bizim bugün diktiğimiz fidanlar ve sağlayacağı olumlu etkiler gelecek nesillerimize miras kalacak. Bu çalışmaya destek veren ve emeğini esirgemeyen herkese mahallemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.