Kurtuluş ateşinin 100'ncü yılı

Kurtuluş ateşinin 100'ncü yılı
Sarayönü’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk bölümünde düzenlenen tören ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, ikinci bölümü...

Sarayönü’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk bölümünde düzenlenen tören ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, ikinci bölümü Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Vatandaşların bayram kutlamalarına ilgisi dikkat çekti. Çeşitli gösterilerin sergilenip sunumların yapıldığı programda spor müsabakalarında derece yapan öğrencilere ödülleri verildi.

Sarayönü’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Hükümet Konağı önünde çelenk töreni düzenlendi. Bayrak ve flama ile eşlik eden öğrencilerle birlikte İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili Yunus Kısa, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Kutlamalar Sarayönü Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na Kaymakam Vekili Furkan Korkusuz, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özgür Yalçın günün konuşmasını yaptı. Yalçın yaptığı konuşmada, “milletlerin en büyük silahı, sahip oldukları genç nüfustur. Milletimiz de sahip olduğu genç nüfusla dünyanın güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizler de Türk gençleri olarak devletimizi ve milletimizi ileriye götürebilmek için, elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Atalarının kendileri için yaptıkları fedakarlıkların farkında olduklarını kaydeden Yalçın, "milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün, bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük şereftir. 19 Mayıs'ın gençlik bayramı olarak kutlanması medeniyet yolundaki yürüyüşümüzde bizi daha çok cesaretlendirmektedir. Biliyoruz ki attığımız her adımda verdiğimiz her kararda bütün Türk milleti bizimle olacaktır." şeklinde konuştu.

Karate ve Kafkas halk danslarının sergilendiği programda günün anlamına işaret eden yazılar ve şiir sunumları yapıldı. Programın son bölümünü ödül töreni oluşturdu. Spor müsabakalarında başarılı olan okulların ödül töreni ile son bulan programın en çok beğeni toplayan bölümü Kafkas Halk Dansları ekibinin gösterisi oldu.