Kurum amirleri istişare yaptı!

Kurum amirleri istişare yaptı!
Sarayönü Kaymakamlığı tarafından organize edilen kahvaltıda, ilçede görev yapan kurum amirleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bereket lokantasında gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, kurumlar arası eşgüdüm...

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından organize edilen kahvaltıda, ilçede görev yapan kurum amirleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bereket lokantasında gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, kurumlar arası eşgüdüm ve koordinasyonu sağlamak, daire amirlerinin kurumları ile ilgili tespit ve değerlendirmelerini almak, istek, şikayet ve önerileri dinlemek amacıyla Kaymakam Tarık Bahadır, kurum amirleriyle bir araya geldi. Kaymakam Tarık Bahadır'a, Belediye Başkanı Nafiz Solak da eşlik etti. Toplantıda görüş ve düşüncesini bildiren tek kurum amiri Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Vekili Figen Yavuz oldu. Bunun dışında diğer kurum amirleri kahvaltısını yapmak ve konuşulanları dinlemekle yetindi.

"Vatandaş velinimetimizdir"

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, kahvaltının ardından kurum amirlerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda bulunan herkesin devleti temsil ettiğini vurgulayan Bahadır, "devleti temsil eden insanlar olarak hizmet kalitemizi arttırmalıyız. Başımızı kağıttan kaldırıp vatandaşlarımızı güleryüz ile karşılayıp güleryüz ile uğurlamalıyız. Nasıl müşteri esnafın velinimetiyse dairemize gelen vatandaşlarımızda bizim velinimetimiz. Onlar olduğu için biz varız. Onların verdiği vergilerle maaş alıyoruz. 15 Temmuz'dan sonra ciddi bir ayıklama süreci oldu. İşbirliği yapacağınız kurumlar hakkında inceleme yapıp ona göre yola çıkmalısınız. Kimlerle çalıştığınıza dikkat etmelisiniz. Personelin mutluluğu için daha kaliteli ortamlarda iş imkanı sunmak istiyoruz. Mutsuz insan karşısındakini de mutsuz eder. Daire amirleri olarak burada görev sizlere düşüyor. Mutlu amir, mutlu personel, mutlu insanlar. Benim prensibim bu." dedi.

"Devlet sırtında taşımak zorunda değil"

Kurum amirlerine bazı konularda uyarıda bulunan Bahadır, "Denetimlerimizi iyi yapalım. Herkes kendini iyi duruma getirmek zorunda. Devlet kimseyi sırtında taşıma zorunda değil. Empatiyi, nezaketi, samimiyeti, alçak gönüllüğü elden bırakmayalım. Şimdiye kadar hiç kimseden şikayetçi değilim. İnşallah daha da iyi olur. Kendimizi olabildiğince çok geliştirmemiz lazım. Her şey için düşünmek lazım. Buraya geleceğimde Sarayönü'nde tarım ve hayvancılık yaygın olduğu için bu konular üzerinde araştırmalar yaptım. Araştırmaya da devam ediyorum. En azından bir yere gittiğimde anlatılanı anlayabilmem gerekir. Herkesin kendi alanında sürekli araştırması ve okuması gerekiyor. Kendimizi ne kadar geliştirirsek vatanımıza ve milletimize o kadar faydalı oluruz." şeklinde konuştu.

"Gübrelemede bilinç kazandırılmalı"

Toplantıda tek söz alan Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Vekili Figen Yavuz, gübreleme konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "çiftçilerimizin birçoğu ezbere tarım yapıyor. Bilinçsiz şekilde gübreleme yapıyor. Bu toprağımıza büyük zarar veriyor. Topraklarımız ger geçen gün biraz daha çoraklaşıyor. Çiftçilerimiz, gübre kullanırken toprağa sağladığı faydayı ve zararı doğru düzgün bilmiyor. Gübreleme konusunda çiftçilerimize bilinç kazandırmalıyız. Onlara ciddi şekilde bir eğitim vermemiz gerekiyor." dedi.

Zararlı özgüveni kırmalıyız

Çiftçilerin birçoğunda kalıplaşmış zararlı bir özgüven bulunduğunu kaydeden Kaymakam Tarık Bahadır, "çiftçilerimiz her zaman en iyisini yaptığını düşünür. Çiftçilerimizde "sizin öğrendiğinizi biz unuttuk" mantalitesi var. Bu özgüveni kırmamız lazım. Sonuçta biz çok da iyi tarım yapan bir ülke değiliz. Bu ortada olan bir şey fakat çiftçilerimiz en iyisini yaptığı düşünüyor. Bu noktada gençlerimize daha çok yönelmeliyiz. Yeni nesle bunları aktarabilirsek, onları öğrenmeye açık hale getirebilirsek bazı şeyleri daha kolay başarabiliriz." şeklinde konuştu.