“Kutlu Misafir: Ramazan-ı Şerif”

“Kutlu Misafir: Ramazan-ı Şerif”
Yeryüzündeki tüm müminlerin heyecanla beklediği Ramazan ayı bu yıl da buruk bir şekilde yaşanacak. Tüm dünyada olduğu gibi Sarayönü’nde de Müslümanlar, dün gece sahura kalkıp bugün ilk orucunu tutuyor.Koronavirüs salgını...

Yeryüzündeki tüm müminlerin heyecanla beklediği Ramazan ayı bu yıl da buruk bir şekilde yaşanacak. Tüm dünyada olduğu gibi Sarayönü’nde de Müslümanlar, dün gece sahura kalkıp bugün ilk orucunu tutuyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu Ramazan ayında da teravih namazları camide kılınamayacağı için manevi hava da önceki yıllarda olduğu kadar hissedilemeyecek. Çarşıda, pazarda ve pide fırınlarında da geçtiğimiz yılların canlılığı olmayacak. Bu yıl da yine bayram namazı ve bayramlaşma da olmayacağı tahmin ediliyor.

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı bugün başladı. Gece ilk sahura kalkarak niyet eden Müslümanlar bugün ilk orucunu tutuyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla bu yılda teravih namazlarının kılınmaması uygun görüldü.

Bu yıl Ramazan ayında Camilerin açık kalacağı fakat cemaat ile teravih namazlarının kılınmayacağı öğrenildi. Müslümanlar, bu yıl da buruk bir Ramazan geçirecek.

“İbadetlerimize evde devam edelim”

Sarayönü Müftü Vekili Bayram Özdemir, pandemi koşullarından ötürü teravih namazlarının evde kılınması gerektiğini söyledi.

Ramazan coşkusunun evlere taşınması noktasında gayret gösterilmesi gerektiğine değinen Özdemir, “Peygamber efendimizin sünneti olan teravih namazlarına devamlılık göstermek, evlerimizde mümkünse hane halkıyla cemaat oluşturarak kılabilmek daha iyi olacaktır. Ehemmiyetle belirtelim ki, bu virüsün bulaşma sebeplerinin en başında gelenlerinden bir tanesinin aile içi ziyaret olduğu yetkili bilim kurumlarımızca bildirilmiştir. Bu sene ki Ramazan ayında aile ziyaretlerinde bulunmayıp kendi evlerimizde aile fertlerimizle huzurlu bir şekilde iftarlarımızı yapalım. Bu Ramazanı şerifi fırsat bilip pandeminin sona erdirilmesi için üzerimize düşen tedbirlere harfiyen uyalım.” dedi.

Diyanet Tv takip edilebilir

Diyanet Tv’de yayınlanan birçok programdan faydalanabilineceğine değinen Özdemir, “Evlerimizde bu boş vakitlerde, bol bol Kuran-ı Kerim okuyalım, ibadetlerimizi yerine getirelim. Özellikle sahih dini bilgi kaynağı olan TRT Diyanet programını takip edelim. Diyanet Tv’de hatim programlarımız olacak, takip etmeye gayret gösterelim. Rabbim bizleri pandemiden kurtulmuş, sağlıklı bir şekilde Ramazan bayramına kavuşturmayı nasip etsin İnşallah.” diye konuştu.

Ramazanı fırsat bilelim

Bu ayın büyük hakikat ve bereketleri içerisinde barındırdığını anlatan Özdemir, şunları söyledi:

“Silkinip kendimize, asli kimliğimize dönmeliyiz. Bu ramazanı hayatımızda dönüm noktası yapıp rahmet ve mağfiret kapısından içeri girmeliyiz ve bir daha da geri dönmemeliyiz. Ramazanın vesile olduğu yüce mertebeden aşağıya inmemeliyiz. Ramazan atalet ve tembellik ayı değil, bilakis tüm yıla yetecek enerji ve motivasyonu depolama ayıdır. İslami bir kişilik ve Rabbani bir toplum inşa etme hususunda Ramazanı bir fırsat bilmeliyiz. Ramazan, diriliş ve arınmadır.”