Kütüphane Haftası kutlandı

Kütüphane Haftası kutlandı
Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi, 26 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 55’inci Kütüphaneler Haftası çerçevesinde, kitap okuma etkinliği düzenledi.Sarayönü Belediye Ahmet Hüdai Konferans Salonu'nda...

Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi, 26 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 55’inci Kütüphaneler Haftası çerçevesinde, kitap okuma etkinliği düzenledi.

Sarayönü Belediye Ahmet Hüdai Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte İlçe Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından okundu.

Etkinliğe Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, bazı daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kütüphane Müdürü Mevlüt Demirbaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Demirbaş, 55'nci kütüphaneler haftası temasının "Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü" olarak belirlendiğini kaydederek, "Hayat boyu öğrenme veya öğrenmeyi öğrenme kavramlarının popülerleştiği günümüz dünyasında kütüphanelere atfedilen önem bir kat daha artmaktadır. Nitekim geçmiş ile gelecek arasındaki köprü veya beşeriyetin hafızası olarak tanımlanan kütüphaneler, gelişen dünya düzeni ile birlikte kendilerini çağa ayak uydurarak revize etmektedir. Çocuk kütüphanelerinin yanı sıra engellilere yönelik sağlanan imkanlar ile sosyal devlet anlayışının bir getirisi olarak hizmet kalitesinin artması ve fırsat eşitsizliğini önlemek gibi amaçlar doğrultusunda kütüphaneler halkın tamamına hizmet etmeyi amaçlanmaktadır." dedi.

Dünya'nın gittikçe büyük bir köye dönüştüğüne vurgu yapan Demirbaş, "Sürdürülebilir kalkınmada bilgi eksenli ilerleme ile birlikte hız kazanan teknolojik gelişme gittikçe önem kazanmaktadır. Geleceğe yönelik yapılan yatırımlar için geçmişten güç ve ilham almak gerekmektedir. Bu noktada kütüphaneler topluma sağladığı imkanlar doğrultusunda ve kendi iç dinamiklerini nitelikli değerlendirme konusunda geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi görmektedir." şeklinde konuştu.

Programda kütüphaneden en çok yararlanan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirdi. İlkokullarda Gülizar Gergin birinci, Belinay Ceylin Arslan ikinci, Keziban Özdemir üçüncü oldu. Ortaokullarda Berrin Ak birinci, Olcay Ak ikinci, Özge Dikmen üçüncü oldu. Liselerde ise Dilara Tayfur birinci, Mustafa Erten ikinci, Seher Böle üçüncü oldu. Öğrencilerin protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Program sonunda, Sarayönü Kaymakamlığı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından temin edilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Dağıtılan kitapların okunmasıyla etkinlik sona erdi.