Kütüphaneler haftası kutlandı

Kütüphaneler haftası kutlandı
Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen "57. Kütüphane Haftası, bu yıl ana teması "Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik" olarak tüm yurtta 29 Mart...

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen "57. Kütüphane Haftası, bu yıl ana teması "Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik" olarak tüm yurtta 29 Mart - 04 Nisan 2021 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sarayönü İlçe Halk Kütüphanesi de 1 Nisan Çarşamba günü Kütüphaneler Haftası çerçevesinde, kitap okuma etkinliği düzenledi.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte İlçe Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından okundu.

Etkinliğe Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, İlçe Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kütüphane Müdür Yardımcısı Metin Akar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Metin Akar, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığımızca bu yıl kütüphane haftasının ana teması  “Pandemi’de Kütüphaneler’’olarak belirlenmiştir ve “Çağları aşan söz’’mottosuyla ülkemizin dört bir yanında kutlanmaktadır.

Tüm dünyayı saran Covid-19 salgını ve ayrıyeten gelişen teknoloji ile birlikte bilgiye, kütüphaneciliğe, arşive duyulan ilgi ayrı bir öneme kavuşmuştur. Bu önem bilginin muhafazasına ve nesiller arasında ki köprünün kurulmasına ön ayak olmaktadır. Çağlar boyunca süregelen ve çağlar boyunca da süre gidecek olan bilgiye yönelik bu kıymet bilir tutum, hem medeniyetlerin ortaya çıkıp yükselmesine hem de medeniyetlerin diri kalmasına uygun zemin hazırlamaktadır.

İlk emri “oku” olan dinimizde de olduğu üzere okuma, okutma; bilginin üretilmesi, bilginin muhafazası; dilin korunması ve dilin her an gelişen ve yeniliğe açık olan dünyamızda sonraki nesillere bozulmaya uğramadan aktarılması özellikle kütüphanelerin ayrı bir öneme sahip olduğunu göstermektedir.

Çağları aşan söz mottomuzla aslında hem bilgiyi lokal alanlara hapsetmediğimizi hem de zamana yenik düşürmeyeceğimizi ifade ediyoruz. Bu doğrultuda inanılmaz bir değişim hızı yakalayan dünyamızda kütüphaneler bu değişime hem kendi planları doğrultusunda ayak uyduran bir pozisyonda hem de çağlar üstü olduğu için bu değişimden etkilenmeyen ve geri plana atılması söz konusu olmayan bir nirengi noktasında bulunmaktadır.

Bu vesileyle bir kez daha siz değerli misafirlerimizin huzurunda 57.Kütüphane Haftası’nı kutluyor ve huzurla, sağlıcakla dolu nice yıllara dileklerimi sunuyorum ve Kütüphane haftamız sebebiyle dağıttığımız kitapların temininde Sarayönü Belediye Başkanlığı’na ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.”

Program sonunda, Sarayönü Kaymakamlığı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından temin edilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Dağıtılan kitapların okunmasıyla etkinlik sona erdi.