Kütüphane'ye çocuk bölümü

Kütüphane'ye çocuk bölümü
Sarayönü'nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı İlçe Halk Kütüphanesi'ne okul öncesi çocuklara yönelik bölüm ve stant düzenlemesi yapıldı.İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde okul öncesi çocuk bölümünü oluşturuldu....

Sarayönü'nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı İlçe Halk Kütüphanesi'ne okul öncesi çocuklara yönelik bölüm ve stant düzenlemesi yapıldı.

İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde okul öncesi çocuk bölümünü oluşturuldu. Oluşturulan bölüme ebeveynler çocuklarını götürerek, buradaki masal kitapları, boyama kalem ve kitapları ile görsel materyaller ile el becerilerini geliştiren araç gereçlerden ücretsiz yararlandırabilecek.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, kütüphanenin daha fonksiyonel hale getirilebilmesi ve okul öncesi çocukların kitapla tanışmalarını sağlamak için söz konusu bölümü açtıklarını söyledi. Hafta içi ve hafta sonu mesai saatleri içerisinde okul öncesi bölümün açık bulunacağını ve ebeveynleri çocukları ile beklediklerini dile getiren Demirbaş, "Çocukların kişisel ve zihinsel gelişiminde kitapların ve oyunun önemli bir yeri. Kütüphanemizde okul öncesi çocuklarımız ücretsiz olarak boyama kalemleriyle kitap boyayabilecek, diğer eğitim materyallerine de ücret vermeden el becerilerini geliştirebilecek." dedi.

Kütüphane Müdürü Demirbaş, uzun yıllardan bu yana hizmet veren hizmet binalarında, çağın gereklerine göre çocuklara ve yetişkinlere hizmet sunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kütüphane bünyesinde oluşturulan okul öncesi çocuk bölümünün önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor.