Kütüphaneye ilgi arttı

Kütüphaneye ilgi arttı
Sarayönü Halk Kütüphanesi'nden yararlananların sayısında ciddi bir artış yaşandığı bildirildi. Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, yaptığı açıklamada, kütüphanelerinden yararlananların sayısının...

Sarayönü Halk Kütüphanesi'nden yararlananların sayısında ciddi bir artış yaşandığı bildirildi. Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, yaptığı açıklamada, kütüphanelerinden yararlananların sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Gelişen teknoloji ve iletişim kaynaklarının insanları tembelliğe ittiğini ifade eden Demirbaş, “Faydalı bilgilerin yanında, kirli bilgilerin de yer aldığı internet ortamında araştırma yapan insanlarımız, artık bilgilerin güvenilirliğinden endişe etmeye başladığı için kütüphaneye yöneldi. Bunun yanında bilinç düzeyi artan toplumumuz okumanın ne kadar önemli olduğunu da anladı” dedi.

Özellikle yetişkin bayanların kütüphaneden daha çok faydalandığını belirten Demirbaş, “Geleceğimizin toplumunu yetiştirecek annelerin bu yönelimi çok umut verici. İnsanlar artık televizyon karşısında, sosyal medyada boşa zaman harcamak istemiyor. Bunun yerine okuyarak kendini geliştirmeyi tercih ediyor” diye konuştu.

Sarayönü Halk Kütüphanesi'nden yararlananların sayısı 2013 yılında 7 bin 947 olurken, 2016 yılında bu rakam 25 bin 733 e ulaştı. İstatistiklere göre kütüphaneye gelenlerin 14 bin 198 ini öğrenciler, 6 bin 537 sini kadınlar, 4 bin 998 ini ise erkekler oluşturdu.

Üye sayısı 1120'den 1449'a yükseldi. Bununla birlikte güncelliği ve kullanılırlığını yitiren kitapların düşülmesi ile kitap sayısında da düşüş yaşandı. 2016 yılında kitap sayısı 16 bin 784'e geriledi.

2016 yılında 11 bin 130 kişi ödünç materyal alırken, 2016'da bu sayı 10 bin 242'ye geriledi.