Ladik Anaokulu ihaleye çıkıyor

Ladik Anaokulu ihaleye çıkıyor
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ladik mahallesinde Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu bahçesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak bağımsız anaokulunun ihaleye çıkacağını söyledi. Ladik mahallesi 4 derslikli...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ladik mahallesinde Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu bahçesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak bağımsız anaokulunun ihaleye çıkacağını söyledi. Ladik mahallesi 4 derslikli Bağımsız Anaokulu'nun ihalesi 15 Ocak 2019'da yapılacak.

Bir yılda yapılması hedeflenen bağımsız anaokulu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nafiz Solak konu hakkında yaptığı açıklamada, “Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu bahçesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan bağımsız anaokulu yatırım programına alınmıştı. İhale ilanının yayınlanmasının ardından ihale tarihi de belli oldu. 15 Ocak'ta yapılacak olan ihalenin ardından 4 derslikli bağımsız anaokulu bir yılda tamamlanacak." dedi.

Merkez'de başardık

İlçe merkezine yapılan bağımsız anaokulunda eğitim öğretimin devam ettiğini kaydeden Nafiz Solak, “Yine aynı şekilde ilçemizde merkez ilkokulu olarak bilinen tarihi okul binası da uzun zamandan beri atıl durumdaydı. Büyükşehir Belediyesi ve belediyemizin birlikte çalışmasıyla okulda büyük çaplı bir tadilat yapıldı ve bağımsız anaokuluna dönüştürüldü. Okulun onayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. Çok güzel bir eğitim yuvası haline geldi. Aynı zamanda merkez okulunun ismi de korunmuş oldu. Bağımsız anaokullarının sayılarının artması için çabamız sürmektedir.” şeklinde konuştu.

Eğitim ve öğretimin temeli

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ise eğitim ve öğretimin temelinin anaokulundan başladığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bağımsız bir anaokulundaki imkanlar anasınıflarından daha iyi durumda olduğu için çocuklarımıza vereceği katkıda daha büyüktür. Çocuklarımızın hem okula hazırlık hem de değerler eğitimi yönünden eğitim almaları gelecekteki sağlıklı nesillerin temelini oluşturur. Bu okullarda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı işlenecek. Ayrıca diyanet işleri başkanlığına bağlı il müftülüğü ile yapılacak protokolle değerler eğitimi ve aynı zamanda basit düzeyde İngilizce dil eğitimi verilmesi de planlanmaktadır. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu’na bağımsız anaokulu kurulmasında emeği olan herkese teşekkür ederiz.”