Ladik Çınarını kaybetti

Ladik Çınarını kaybetti
Sarayönü Ladik Mahallesinden Şaban Ciğer’in annesi Fadimana Ciğer 103 yaşında yaşamını yitirdi.Oldukça sağlıklı yaşayan ve hastanenin yolunu bilmeyen Ladiğin çınarlarından merhume Fadimana Ciğer, beynine pıhtı atması...

Sarayönü Ladik Mahallesinden Şaban Ciğer’in annesi Fadimana Ciğer 103 yaşında yaşamını yitirdi.

Oldukça sağlıklı yaşayan ve hastanenin yolunu bilmeyen Ladiğin çınarlarından merhume Fadimana Ciğer, beynine pıhtı atması sonucu hayata gözlerini yumdu.

Merhumenin cenazesi evinden kaldırılarak Çarşamba günü ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından alınan helallikle Ladik Ahmet Hüdai Mezarlığı’na defnedildi.

Merhumenin cenazesine yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Defin sonrası Ciğer Ailesi taziyeleri kabul etti

Yoğurt, tereyağ, nane sofrasından eksik olmazdı

Babaannesinin oldukça sağlıklı, uzun ve güzel bir yaşam sürdüğünü belirten torunu Hasan Ciğer, “Babaannem, ailemizin çınarı Fadimana Ciğer, 103 yaşına kadar oldukça sağlıklı bir hayat sürdü. Oldukça neşeli ve sevecen birisiydi. Misafirperverdi, evine gelen insanlarla oldukça cana yakın sohbet eder, tatlı dili ve dualarıyla gönüllerini alırdı.

Çok doğal beslenirdi mutlaka. Köy koyun yoğurdu ve tereyağı soframızdan eksik olmazdı. Organik olmayan hiçbir ürünü tüketmezdi. Her sabah kahvaltıda mutlaka nane tüketirdi, gelen misafirlere mutlaka tüketmelerini önerirdi.” dedi

Fadimana Ciğer

Hastane yüzü görmedi

Babaannesinin hiç hastaneye gitmediğini belirten Ciğer; “Çok sağlıklı bir yaşamı oldu. Son zamanına kadar elişi ve çorap örüp etrafına konu-komşuya dağıtırdı. Hiç hastane yüzü görmedi. Hatta son gününde beynine pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırıldığında doktorlar ilk kez hastane kaydı yapıldığını görünce çok şaşırdılar.

Mekanı cennet olsun. Cenazesinin kalabalık olması, ne kadar sevildiğinin göstergesi. Onu çok özleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Merhume Fadimana Ciğer’e Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Etiketler :