Ladik Derneği kuruldu

Ladik Derneği kuruldu
Ladik mahallesinde yaşayan halkın birlik ve bütünlüğünü koruyarak mahalle menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapmak üzere, Ladik Derneği kuruldu.Mustafa Kabak Başkanlığı'nda kurulan Ladik Derneği'nin resmi internet sitesi...

Ladik mahallesinde yaşayan halkın birlik ve bütünlüğünü koruyarak mahalle menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapmak üzere, Ladik Derneği kuruldu.

Mustafa Kabak Başkanlığı'nda kurulan Ladik Derneği'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2014 yılında Büyükşehir yasası ile birlikte Sarayönü Belediyesi hizmet alanı içerisine dahil olan Ladik'te, Ladik Belediyesi döneminde de gerek nüfus yoğunluğu olsun gerekse alanın geniş olması nedeniyle olsun sorunların çözümünde gecikmeler yaşanırken bu sıkıntıların içerisinde birde belediyenin kapatılarak Sarayönü Belediyesine bağlanması sorunların tespitini daha zor hale getirmiştir. Mahalleye dönüşmesinden bu yana 3 yıl geçmiş ancak halen çözüm önerilerinin yetersiz kaldığı gözlemlenmiştir. Yaşanan bu gelişmelerin ardından bölge halkının ortak fikirlerinin ortaya konacağı, ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit edip gerekli mercilerle iletişime geçme konusunda köprü vazifesi görecek bir oluşuma ihtiyaç olduğu görülmüştür. Bu amaçla yakın zamanda kuruluşunun tamamlanması planlanan Ladik Derneği  için ilk adımlar atılmıştır. Derneğin ana faaliyet konusu Ladik'in gelişmesi için hangi çalışmalar yapılması gerektiğinin tespit edilmesi ve o çalışmalar için gayret sarf edilmesi olacaktır. Her türlü siyasi oluşuma eşit mesafede olacak derneğimiz düşüncesinden taviz vermeyecektir. Ladik için gerek Ladik muhtarlığımızla gerek Sarayönü Belediyesi ile gerekse Sarayönü Kaymakamlığımız ile projeler gerçekleştirecektir. Bu çalışmalar kapsamında Ladik halkının da bu çalışmalara desteğini esirgemeyeceğini ümit etmekteyiz. Şu konu unutulmamalıdır ki asıl gayemiz daha güzel ve yaşanabilir bir Ladik için elimizden gelen gayreti göstermektir."

Derneğin genel amaçlarından bahsedilen açıklamada, "Genel amaçlarımız Ladik halkının ortak sorunlarının tespit edilerek çözüm noktasında ilgili kurumlarla çalışmalar yapmak. Ladik için ilgili kurumlarla ortak projeler geliştirerek Ladik'in tanıtımına katkı sağlamak. Bölgenin gelişmesini sağalacak işbirliklere öncülük etmek. Yetişmiş Ladikli ilim adamı, bürokrat, iş adamlarımızı bir araya getirmek. Ladik halkının birlik ve bütünlüğünü geliştirecek sosyal faaliyetlerde bulunmak kültürel ve sosyal zenginliklerini yeniden ortaya çıkararak tanıtımını sağlamak. Ladik'te toplum yararına çevre düzenlemeleri ağaçlandırma projeleri, sportif aktiviteler, panel, konferans ve anma programları gerçekleştirmek.