Ladik halkı kan bağışında bulundu

Ladik halkı kan bağışında bulundu
Konya Kızılay Kan Merkezi tarafından Ladik mahallesinde düzenlenen kan bağış kampanyasında bir günde 56 ünite kan toplandı.Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Şubesi'nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyası,...

Konya Kızılay Kan Merkezi tarafından Ladik mahallesinde düzenlenen kan bağış kampanyasında bir günde 56 ünite kan toplandı.

Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Şubesi'nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyası, Ladik mahallesi paşa meydanında Kızılay Tır'ında gerçekleştirildi. Türk Kızılay Derneği tarafından düzenlenen bir günlük Kan Bağışı kampanyasında 56 ünite kan toplandı. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Ladik mahallesinde yapılan ve 1 gün süren bağış kampanyasına ilgi yoğun oldu. Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde düzenlenen kampanya kapsamında Sarayönü'nde belli periyotlarla yapılan bağış kampanyası geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşti. Ladik mahallesi Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde açılır/kapanır sistemli TIR'da yapılan Kan Bağışı Kampanyasında bağışçılar tarafından 56 ünite Kan Bağışı yapıldı. TIR'da oluşturulan bağış ünitelerinde Ladik mahallesinde bulunan 19-65 yaş grubundaki vatandaşlar başvuru yaptı. Kan toplama ekibi sorumlu hekimi, kan ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik, risk taşımayan ve sıhhi yönden de uygun vericilerden kan alındığını, alınan kanların da uygun ortamlarda korunarak gerekli tıbbi kontrollerin yapılmasıyla merkeze ulaştırıldığını söyledi. Kan veren vatandaşlara bağışın ardından soda ve bisküvi ikramında bulunuldu.