Ladik ilçe olmak istiyor

Ladik ilçe olmak istiyor
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde, Pazar günü "Ladik ilçe olmak istiyor" konu başlıklı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Kendilerini Ladik Gençlik Hareketi olarak isimlendiren bir grubun önderliğinde Paşa Meydanı'nda...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde, Pazar günü "Ladik ilçe olmak istiyor" konu başlıklı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Kendilerini Ladik Gençlik Hareketi olarak isimlendiren bir grubun önderliğinde Paşa Meydanı'nda organize edilen basın toplantısına, resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre bin civarında mahalle sakini katıldı. Ladik Gençlik Hareketi Lideri Ali Söğüt, okuduğu basın bildirisinde, Ladik mahallesinin yeterli hizmet alamamasından dolayı ilçe olmayı istediğini söyledi.

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde, Ladik Gençlik Hareketi tarafından "Ladik ilçe olmak istiyor" konulu bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında, son adrese dayalı nüfus sayım verilerine göre 9 bin 299 nüfusu bulunan Ladik mahallesinin, yeterli hizmet alamadığı öne sürüldü.

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı'nın geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen basın toplantısında yaklaşık bin kişi bulundu.

"Bölgenin en canlı yerleşimiyiz"

Ladik mahallesinin her zaman bölgenin en canlı yerleşim yeri olduğunu belirten Söğüt, "Lâdik geçmişten günümüze kadar ticaret ve hac güzergâhı üzerinde bulunması nedeniyle bölgenin her zaman en canlı yerleşim yeri olmuştur. 1960 yılında Belediye statüsünü kazanması ile birlikte hızlı bir gelişme göstermiş birçok hizmet yerinde görülerek yapılmıştır. 2012 yılında çıkan Büyükşehir Kanunu ile birlikte Ladik Belediye statüsünü kaybederek mahalle olmuştur. " dedi.

"Hizmet alamıyoruz"

Konya'da bulunan 9 ilçeden daha fazla nüfusa sahip olduklarını kaydeden Ali Söğüt, " Lâdik, Konya İlimizin en kalabalık mahallesinden biridir. Konya da bulunan mahalleleri dâhil 9 ilçesinden daha fazla nüfusa sahiptir. Büyük bir yerleşim alanı olması nedeniyle arzu edilen hizmetler alınamamakta olup gerekli hizmetlerde de aksamalar meydana gelmektedir. Lâdik olarak bizler kendi sorunlarımızı kendimizin çözmesini istiyoruz. Bu nedenle burada toplanmış bulunmaktayız." şeklinde konuştu.

"İlçelik için elimizden geleni yapacağız"

Söğüt, Ladik mahallesinin her seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en büyük desteği verdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Reisi Cumhurumuzun başlattığı kutlu davada 16 yıldır Lâdik halkı desteğini hiç eksik etmemiş ve her seçimde Türkiye'de Konya'da verilen desteğin çok üzerinde destek vermiştir. Bu zaman kadar yapılan tüm seçimlerde Cumhurbaşkanımıza % 90'nın üzerinde destek vermiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde bu alanda nasıl ki birlik ve beraberlik içerisinde yer aldık isek bugün de Ladik halkının geleceği için hak ettiği ve birçok platformda söz verilen ilçelik hakkını talep için bir aradayız. Birlikteyiz. Bizlerin Ladik’in ilçe olmasından başkaca bir talebi yoktur. Değerli hemşerilerim; hak ettiğimiz ilçelik için birlik ve beraberlik içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Basın bildirisinin tamamlanmasının ardından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyen vatandaşlar sakin şekilde dağıldı.