Ladik istediğini aldı

Ladik istediğini aldı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında geldiği Sarayönü'nde, Ladik mahallesini de ziyaret etti. Ladik mahallesinde gerçekleştirilen halk toplantısı, büyük gerginliklere sahne oldu. Ladik...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında geldiği Sarayönü'nde, Ladik mahallesini de ziyaret etti. Ladik mahallesinde gerçekleştirilen halk toplantısı, büyük gerginliklere sahne oldu. Ladik mahallesinde yaşayan vatandaşların, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas ve Belediye Başkanı Nafiz Solak'a sert tepki gösterdi. Gerilimin hiç düşmediği toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, verdiği sözlerle tansiyonu düşürdü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ladik mahallesinde ilk olarak Ahmet Hüdai'nin odasını ziyaret etti. Restorasyon çalışmalarını inceleyen Akyürek, daha sonra paşa meydanında bulunan bir kıraathanede vatandaşlarla buluştu. İlçeye ve Ladik mahallesine yapılan yatırımlardan bahseden Başkan Akyürek, söz isteyen vatandaşları dinledi.

Vatandaşlarda sert tepki

Söz alan vatandaşlar, sert tepki göstererek Büyükşehir yasasından çok şey beklediklerini ancak hiçbir şey göremedikleri söyledi. Ladik mahallesinin su tesisatından şikayetçi olan vatandaşlar, şebekenin sürekli patladığını ifade ederek Koski'nin hiç çalışmadığını söyledi. Şebekelerde meydana gelen patlaklar yüzünden günlerce suların boşa akıp gittiğini söyleyen mahalle halkı, Koski noktası istedi. Belediye Başkanı Nafiz Solak'ı Ladik mahallesine gitmemekle ve ayrımcılık yapmakla suçlayan mahalle halkı, Ladik'in hizmet almadığını söyledi. Yolların çamur ve çukurlardan geçilmediğini ifade eden mahalleliler, kışın yolların açılmadığından şikayetçi oldu. Bazı vatandaşlar ise Şükrü Tınas'ı, başkanlığı döneminde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yaptırması fakat hizmete geçirmemesi gerekçesi ile sert sözlerle suçladı. Tınas'ın bu suçlamalara tepkisi ise benzer şekilde sert oldu. Paşa meydanında ve kapalı pazar yerinde tuvalet olmadığını söyleyen vatandaşlar, yakın bir cami tuvaletinin kullanıldığını, bayanların da erkek tuvaletine girmek zorunda kaldığını ifade etti. İmar düzenlemeleri, TOKİ'nin gecikmesi ve düğün salonu talebi de yine tansiyonu yüksek toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı. Bazı vatandaşların ise diğer mahalleler kadar Ladik mahallesinin de yatırım aldığını söylemesi üzerine, vatandaşların kendi arasında büyük tartışmalar yaşandı.

"Yapılmadık yol bırakmayacağız"

Sert tepkiler üzerine mikrofonu alan Tahir Akyürek, kapalı pazar yerini yaptıran dönemin Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas'ın, pazar yerini yaptırırken tuvalet yaptırmamış olmasının yanlış olduğunu söyledi. Eski belediye binasının kıyılmasının ardından yapılacak olan meydan düzenlemesi kapsamında, ihtiyaç duyulması halinde paşa meydanına da bir tuvalet yapılabileceğini kaydeden Akyürek, "Birbirimizi suçlamadan, tartışma konusu yapmadan her sorunu çözebiliriz. Ladik mahallesine okul bahçeleri ve prestij caddeleri yaptık. Bir buçuk milyon liralık kilitli taş döşenmiş. Döşenmeye de devam edecek. 2 milyon liraya hizmet binasını tamamladık. Yeni su deposu yapıldı. Su sorunu büyük ölçüde çözeceğiz. Büyük sıkıntı olan yerlerde tesisatları da yenileyelim. İlçe belediyesi her şeye yetişemez. Bu kadar yüksek sesle seslendirildikten sonra bu sene Ladik mahallesinde yapılmadık yol bırakmayız. Belediye ile birlikte bu yıl asfaltsa asfalt, kilitli taşsa kilitli taş bütün yolları yaparız" dedi.