Ladik Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu’ndan çevreci proje

Ladik Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu’ndan çevreci proje
Ladik Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu çevre koşullarının hızla bozulduğunu ve dünyanın geleceği için çok ciddi sorun teşkil ettiği günümüzde erken yaşlarda çocuklara sürdürülebilir bir çevre duyarlılığı kazandırmak...

Ladik Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu çevre koşullarının hızla bozulduğunu ve dünyanın geleceği için çok ciddi sorun teşkil ettiği günümüzde erken yaşlarda çocuklara sürdürülebilir bir çevre duyarlılığı kazandırmak amacıyla  “Okul eğitiminde ekolojik duyarlılık” projesi hazırladı.

Okul öncesi öğretmeni Ayşe Çelik tarafından yürütülen Ecological Sensitivity  On School Education (Okul Eğitiminde Ekolojik Duyarlılık) Erasmus Projesi başladı.

Kasım ayında başlayan projede amaç erken yaşlarda doğa deneyimine dayalı çevre koruma bilinci, sıfır atık, geri dönüşüm, doğal kaynakların verimli kullanılması ve enerji tasarrufu konusunda önemli kazanımlar sağlamak

“Okul eğitiminde ekolojik duyarlılık” projesi hakkında da konuşan okul müdürü Ali Denizli; “Çevre koşullarının hızla bozulması, dünyanın geleceği için ciddi tehdit oluşturmaktadır. Ekoloji doğal dengeyi tanımlar. Proje ile öğrencilere doğa sevgisini, doğal atıkları değerlendirmeyi, canlı-cansız varlıklar arasında duygusal bağları güçlendirmeyi, çevreye karşı olumlu duygular geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Projeyi yürüten okul öncesi öğretmenimiz Ayşe Çelik ve öğrencilerine teşekkür ederim. Projemizin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.