Ladik TARKOOP’tan 12 bin tonluk anlaşma

Ladik TARKOOP’tan 12 bin tonluk anlaşma
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bölge üreticilerinin kaba yem ihtiyacını karşılamak için 2020 yılına yönelik olarak 12 bin tonluk mısır silajı anlaşması yaptı. Sözleşmeli ekimle 12 bin ton mısır silajı yaptıracak...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bölge üreticilerinin kaba yem ihtiyacını karşılamak için 2020 yılına yönelik olarak 12 bin tonluk mısır silajı anlaşması yaptı. Sözleşmeli ekimle 12 bin ton mısır silajı yaptıracak olan kooperatif, kaba yem almak isteyen çiftçilerin talebine hitap edecek. Kooperatif üyesi olsun ya da olmasın tüm üreticiler mısır silajı alabilecek.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, tüm ilçe üreticilerine yönelik olarak 2020 yılı kaba yem alım sözleşmesini imzaladı.

Yapılan sözleşme çerçevesinde 12 bin ton mısır silajı ürettirecek olan Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, üyesi olsun veya olmasın tüm üreticilerin kaba yem ihtiyacına cevap verecek. Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, yaptığı açıklamada, “Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak sadece üreticilerimizin sütlerini değerlendirmekle kalmayıp ihtiyaçları yönünde de onlara destek olmak için çaba gösteriyoruz. Bu amaçla Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Sakyatan mahallesi çiftçilerinden Zafer Dülger ve Mehmet Dülger bey ile 2020 yılına yönelik olarak mısır silajı ekim sözleşmesi imzaladık. Yaptığımız protokol çerçevesinde üreticilerimizin kaba yem ihtiyacına yönelik olarak 12 bin ton mısır silajı alacağız. İlçemizin tüm üreticilerine yönelik olarak satış imkanımız olacak. Kooperatifimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.