Ladik TOKİ hız kazandı

Ladik TOKİ hız kazandı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde yapımı başlatılan 799 konutun inşaat çalışmaları hız kazandı. Mart ayı başında temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde yapımı başlatılan 799 konutun inşaat çalışmaları hız kazandı. Mart ayı başında temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, blokların birçoğu tamamlandı. Bir vincin 12 günde 2 binayı tamamladığı inşaat çalışmalarında üç vinç aynı anda çalışıyor. Toplam 50 bloktan oluşan 2'nci Etap TOKİ konularının, 700 gün içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor.

Gerçekleştirilen ihale kapsamında 799 konut, cami, sosyal tesis ve ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa ediliyor. Yükseklikleri zemin üzeri 3 kat olan projedeki konutların 591'i 2+1, 208'i ise 3+1 planında inşa edilecek. 2'nci etap TOKİ konutlarının hafriyat çalışmaları, Mart ayı ortalarında başlamış ve temel atma töreni gerçekleştirilmişti. İntek yapı tarafından beton santralinin kurulması ile bloklar hızla yükselmeye başladı. Sözleşmede 700 gün olarak belirlenen proje teslim süresi işlemeye devam ederken, toplam 50 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Ladik'imize değer katacak

Projenin Ladik mahallesine değer katacağını belirten Başkan Nafiz Solak, "Projenin yapılacağı alan camisi, dükkanları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkanı sunan, aynı zamanda mahalleye değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı." dedi.