Ladik TOKİ ihale sürecine girdi

Ladik TOKİ ihale sürecine girdi
Sarayönü ne bağlı Ladik mahallesinde yapılacak olan 2 nci etap TOKİ konutlarının, ihale sürecine girdi. Konya Büyükşehir Belediyesi nezdinde imar sorununun çözülmesinin ardından Ankara'da tamamlanan proje, İstanbul Toplu Konut...

Sarayönü ne bağlı Ladik mahallesinde yapılacak olan 2 nci etap TOKİ konutlarının, ihale sürecine girdi. Konya Büyükşehir Belediyesi nezdinde imar sorununun çözülmesinin ardından Ankara'da tamamlanan proje, İstanbul Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na gönderildi. Proje üzerindeki küçük rötuşların ardından Ladik 2 nci etap TOKİ konutlarının ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ın çabaları neticesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi tarafından gerekli düzenlemeleri yapılan ve Büyükşehir Meclisinden geçen çalışma neticesinde Ladik 2 nci Etap TOKİ konutları imar düzenlemesi gerçekleştirilmişti. Ankara'da resmi prosedürlerin ve projenin tamamlanmasının ardından proje İstanbul Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na gönderildi. Merkez olan İstanbul Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projeye son halini vererek ihaleye çıkaracağı öğrenildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “uzun süreden beri yaptığımız çalışmaların neticesini almış bulunmaktayız. Ladik mahallesindeki tüm hemşerilerimizin hak sahibi olabilmesi için imar düzenlemesi konusunda büyük çaba sarf etmiştik. Müracaat eden tüm hemşerilerimiz hak sahibi olacak. Proje şu anda ihale sürecine girdi. Ladik mahallesi 2 nci Etap TOKİ konutları içerisinde 500 metrekarelik büyük bir salon, gasilhanesi olan 350 kişilik bir cami, güneş enerjisi, alışveriş merkezi projesi dahil edildi. Ladik mahallemiz için çok önemli bir proje.” dedi.

Ladik 2 nci Etap TOKİ konutları kapsamında, 595 adet 2+1 daire, 211 adet 3+1 daire yapılacak. Projenin tamamlanması ile Ladik mahallesi önemli bir yaşam merkezi kazanmış olacak.