Ladik TOKİ sözleşmelerinde son hafta

Ladik TOKİ sözleşmelerinde son hafta
Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde yaklaşık 800 daireden oluşan 2’nci Etap TOKİ konutlarında, gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama dönemi önümüzdeki hafta sona erecek. Günde iki blok hak sahibinin sözleşme imzalayacağı...

Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde yaklaşık 800 daireden oluşan 2’nci Etap TOKİ konutlarında, gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama dönemi önümüzdeki hafta sona erecek. Günde iki blok hak sahibinin sözleşme imzalayacağı şekilde belirlenen tarihlerin 13 Haziran'da tamamlanmasının ardından, zamanında gelemeyenler için 14-17-18-19 Haziran tarihlerinde yine sözleşme imzalama imkanı tanınacak. Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi’ne başvurması gereken hak sahipleri, peşinatın kalan bölümünü yatırarak sözleşmesini imzalayacak.

Ladik mahallesi 2’nci etap TOKİ konutlarında 6 Mayıs tarihinde başlayan gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama sürecinde zaman doluyor. Sözleşme süreci kapsamında peşinatları ile Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi’ne başvurması gereken hak sahipleri sözleşmeleri imzalayarak evlerini teslim alacakları günü bekleyecek.

Alt gelir grubu konut olan 2+1 dairelerin taksitleri dairelerin teslimatından sonra başlayacak. Özel şartlarla yapıldığı için 2+1 dairelerin satışı, borç bitinceye kadar mümkün olmayacak. 2+1 dairelerde oturmadığı veya kiraya verdiği tespit edilen hak sahiplerinin sözleşmesi fesih edilerek evleri elinden alınacak.

3+1 dairelerin sahipleri ise sözleşme tarihinden 4 ay sonra yani Ekim’de taksitleri ödemeye başlayacak. Yılda iki kere memur maaş artış oranına göre taksitler zamlanacak. Öte yandan 3+1 daireleri bir yıl sonra satılabilmek mümkün olacak.

Günde iki blok hak sahibinin sözleşme imzalayacağı şekilde belirlenen tarihlerin 13 Haziran'da tamamlanmasının ardından, zamanında gelemeyenler için 14-17-18-19 Haziran tarihlerinde yine sözleşme imzalama imkanı tanınacak.

Sözleşme imzalarken becayiş yapılabilir

Dairelerini becayiş yani karşılıklı konut değiştirme yoluyla değiştirmek isteyen hak sahiplerinin sözleşme zamanında karşılıklı gönüllülük çerçevesinde bunu bankaya beyan ederek sözleşme imzalaması gerekiyor. Bu kapsamda 2+1 daire sahibi, yine 2+1 daire sahibiyle değişim yapabiliyor. 3+1 daire sahipleri ise 3+1 daire sahipleri ile değişim yapabiliyor. Değişimi yapılacak dairelerin aynı binada veya farklı binada bulunması fark etmiyor.

2+1 konutların peşinatı

2+1 dairelerin fiyatları ise yine kat ve cephe farkına göre 108 bin 924 TL ile 143 bin 616 TL arasında değişiyor. Müracaatta 4 bin lira yatıran hak sahipleri, 4 bin lira düşüldükten sonra kalan kısmı bankaya yatırarak sözleşme imzalayacak. Yani en düşün peşinat 9 bin 071TL, en yüksek peşinat 17 bin 234 TL olacak. Bu tutarın üzerine ayrıca damga vergisi ve banka komisyonu eklenecek. 2+1 dairelerin başlangıç taksitleri kat ve cephesine göre 532 TL ile 702 TL arasında değişiyor. Peşinatı, belirlenen alternatifler üzerinden daha yüksek yatıran hak sahipleri, vadeyi uzatıp taksit tutarlarını düşürebilecek.

3+1 konutların peşinatı

TOKİ konutlarında 3+1 dairelerin fiyatları, kat ve cephesine göre 155 bin 567 TL ile 208 bin 098 TL arasında değişiyor. Dairelerin peşinatları ise 15 bin 557 TL ile 20 bin 810 TL aralığında bulunuyor. Müracaatta 6 bin lira yatıran hak sahipleri, 6 bin lira düşüldükten sonra kalan kısmı bankaya yatırarak sözleşme imzalayacak. Yani en düşün peşinat 9 bin 557 TL, en yüksek peşinat 14 bin 810 TL olacak. Bu tutarın üzerine ayrıca damga vergisi ve banka komisyonu eklenecek. 3+1 dairelerin başlangıç taksitleri kat ve cephesine göre 1.166 TL ile 1.560 TL arasında değişiyor. Peşinatı, belirlenen alternatifler üzerinden daha yüksek yatıran hak sahipleri, vadeyi uzatıp taksit tutarlarını düşürebilecek.