Ladik TOKİ Temmuz sonuna teslim

Ladik TOKİ Temmuz sonuna teslim
Sarayönü’nün Ladik mahallesinde 2’nci Etap TOKİ konutları hakkında en çok merak edilen konuların başında teslimat tarihi geliyor. Projesinin yüzde 99’u tamamlanan 2’nci Etap TOKİ konutlarında evlerin yapımı tamamlanırken,...

Sarayönü’nün Ladik mahallesinde 2’nci Etap TOKİ konutları hakkında en çok merak edilen konuların başında teslimat tarihi geliyor. Projesinin yüzde 99’u tamamlanan 2’nci Etap TOKİ konutlarında evlerin yapımı tamamlanırken, su, elektrik tesisatı kontrolleri ve çevre düzenlemesi çalışmaları sona yaklaştı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre dairelerin hak sahiplerine teslimatının Temmuz ayı sonuna doğru gerçekleştirilmeye başlayacağı ifade edildi.

Yapımında sona yaklaşılan Ladik 2’nci etap TOKİ konutlarının teslimatı hak sahipleri tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Sarayönü 3’ncü Etap TOKİ konutlarına göre işçiliği ve projesi daha çok beğeni toplayan Ladik 2’nci Etap TOKİ konutları hak sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Aynı yapı şirketi tarafından ihalesi alınmasına rağmen farklı taşeronlar tarafından inşa edilen Sarayönü 3’ncü Etap TOKİ konutları ve Ladik 2’nci Etap TOKİ konutları arasında Sarayönü’nde yaşanan büyük problemler Ladik projesinde göze çarpmıyor.

TOKİ konutları inşaatını yürüten İntek Yapı’nın şantiye yetkilileri, merak edilen konulara açıklık getirdi.

Yapılan açıklamada, “Bizim sözleşme bitiş süremiz 2019 yılının sonuydu ama kış şartları ve yağışlardan dolayı çalışamadığımız süreler için ek süre kullandık. Peyzaj çalışmaları kış dönemine denk geleceği için zaten TOKİ bizim kışın peyzaj çalışmaları yapmamızı istemez. Kışın peyzaj düzenlemesi yapılamaz. Kış dönemi inşaat sektörü için üç ay ölü sezondur. Bu nedenle teslimatlar yaz dönemine sarktı. Birde buna koronavirüs salgını eklenince ister istemez aksamalarımız oldu.” dedi.

Binaların su tesisatı kontrollerinin bahar başlangıcında yapılmaya başlandığını belirten yetkililer, “Kış döneminde tesisat kontrollerini yapamıyoruz. Boruların içerisinde su kalacağı için kış döneminde patlamalar yaşanabilir. Bu yüzden tesisat kontrollerimizi bahar döneminde gerçekleştirmeye başladık. Tüm kontrollerimizi gerçekleştirip olabildiğince sorunsuz bir şekilde teslim etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Teslimat için Temmuz ayı sonunu işaret eden yetkililer, şunları söyledi: “Bizim iyimser tahminimize göre bahar sonunda teslimatları gerçekleştirmeyi planlıyorduk ama koronavirüs salgınından dolayı bazı aksamalar yaşandı. TOKİ genel olarak teslimatlarını Temmuz ayında gerçekleştirir. Bu her yerde böyledir. Hak sahipleri Temmuz ayından önce çok beklentiye girmesin. Bu sürecin uzaması hak sahiplerinin iyiliği için. Hak sahipleri müsterih olsunlar. Biz işimizi yapsat mantığında yapmıyoruz. Kontrollü ve düzgün bir çalışma sistemimiz var. İnsanların rahat edebilmesi için elimizden gelen neyse yapıyoruz. İnşallah memnun kalırlar.”