Ladik TOKİ'de kaba inşaat tamamlanıyor

Ladik TOKİ'de kaba inşaat tamamlanıyor
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde yapımı sürdürülen 799 konut projesinde kaba inşaatlar tamamlanıyor. Dairelerin gelecek yıl bahar döneminde hak sahiplerine teslim edilmesi...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde yapımı sürdürülen 799 konut projesinde kaba inşaatlar tamamlanıyor. Dairelerin gelecek yıl bahar döneminde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, hem Ladik mahallesine değer katacak bir yaşam merkezi oluşturduklarını, hem de konutların yapıldığı arazinin bedeli mukabilince takas edilen hazine arazisi ile Ladik mahallesine yapılacak yeni yatırımlar için rezerv alan oluşturulduğunu söyledi.

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde geçtiğimiz yıl Mart ayı başında temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, blokların tamamına yakını tamamlandı. Toplam 50 bloktan oluşan 2'nci Etap TOKİ konularının, 700 gün içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor. Dairelerin hak sahiplerine gelecek yıl bahar döneminde teslim edilmesi bekleniyor.

Gerçekleştirilen ihale kapsamında 799 konut, cami, sosyal tesis ve ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa ediliyor. Yükseklikleri zemin üzeri 3 kat olan projedeki konutların 591'i 2+1, 208'i ise 3+1 planında inşa edilecek. 2'nci etap TOKİ konutlarının hafriyat çalışmaları, geçtiğimiz yıl Mart ayı ortalarında başlamış ve temel atma töreni gerçekleştirilmişti. İntek yapı tarafından beton santralinin kurulması ile bloklar hızla yükselmeye başladı. Sözleşmede 700 gün olarak belirlenen proje teslim süresi işlemeye devam ederken, toplam 50 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor

TOKİ'yle takastan yeni arazi kazandık

Sarayönü Belediyesi mülkiyetine ait olan TOKİ arazisinden hiç bir bedel alınmadığını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Kanuni olarak TOKİ, hazine arazisi alma yetkisini kullanmış ve Ladik mahallesindeki hazine arazisiyle TOKİ'nin yapıldığı arsanın takas kararı 01.12 2018 tarihinde gerçekleştirilen meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin oy birliği ile alınmıştır. 02.01.2019 tarihinde de tapu devri gerçekleştirilmiştir. Bu takas ile belediyemizin kasasına 1 lira para girişi olmamıştır. Bu şekildeki bir takas ile hem herkesi ev sahibi yaptık, hem de Ladik mahallemize yapılacak yatırımlar için uygun rezerv alanlar oluşturduk. Kamuoyunda söz konusu araziyi TOKİ'ye sattığımız yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Bu işlemlerle ilgili resmi evrakları görmek isteyen kardeşlerimiz belediyemize gelerek evrakların asıllarını görebilir." dedi.

Ladik'imize değer katacak

Projenin Ladik mahallesine değer katacağını belirten Başkan Nafiz Solak, "Proje öncesinde tüm kardeşlerimizin hak sahibi olabilmesi için imar yoğunluğunu 0,40'tan 0,70'e çıkarabilmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde çok ciddi bir mücadele verdik. Projenin yapılacağı alan camisi, dükkanları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkanı sunan, aynı zamanda mahalleye değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı." şeklinde konuştu.