Ladik TOKİ'yi İntek yapacak

Ladik TOKİ'yi İntek yapacak
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nün Ladik mahallesinde inşa edilecek 799 konutun ihale sonuçları kesinleşti. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 799 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nün Ladik mahallesinde inşa edilecek 799 konutun ihale sonuçları kesinleşti. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 799 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi, Sarayönü 3'ncü Etap TOKİ konutlarını da yapan İntek Yapı tarafından yapılacak.

Yükseklikleri zemin üzeri 3 kat olan projedeki konutların 591'i 2+1, 208'sı ise 3+1 planında inşa edilecek. Yaklaşık maliyeti 122 milyon liralık projenin ihalesinde en düşük teklifi veren İntek Yapı, 95 milyon 400 bin lira bedel ile ihaleyi kazanan firma oldu. Toplam 50 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, Ladik mahallesindeki hak sahipleri tarafından şimdiden merakla bekleniyor. Projenin tamamlandıktan sonra yaklaşık 3 bin kişiye ev sahipliği yapması bekleniyor.

Ladik mahallesi 2'nci Etap TOKİ konutlarının yapımı ile ilgili süreç işlemeye başladı. İhalenin tamamlanarak kesinleşmesinin ardından havaların elvermesiyle birlikte inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Ladik mahallesi 2'nci Etap TOKİ konutlarını, ilçeye tanıdık bir firma olan İntek Yapı İnşa edecek. Sarayönü'nde 883 daireden oluşan 3'ncü Etap TOKİ konutlarını inşa eden firma bahar aylarıyla birlikte Ladik mahallesinde de çalışmalara başlayacak.

Yükseklikleri zemin üzeri 3 kat olan projedeki konutların 591'i 2+1, 208'sı ise 3+1 planında inşa edilecek. 2'nci etap TOKİ konutlarının inşaatı bahar aylarında başlayacak. Sözleşmede 700 gün olarak belirlenen proje teslim süresi ile ilgili olarak firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre konutların 700 güne varmadan teslim edileceği öğrenildi.

Toplam 50 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Ladik mahallesinde yapılacak 799 dairelik 2'nci Etap TOKİ konutları ile ilgili 18 Aralık 2017 tarihinde yapılan ihalenin ayrıntıları belli oldu. Ladik mahallesinde yapılacak toplam 799 dairenin yapım ihalesini İntek Yapı aldı. İhaleyi kazanan firma ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında sözleşme imzalanacak. Sözleşmenin imzalanmasının arından yer teslimi yapılarak konutların yapımına bahar aylarında başlanacak.

TOKİ tarafından Ladik mahallesinde ikinci etap toplu konutların yapılması için çalışma başlatan ve bu konuda uzun uğraşlar veren Sarayönü Belediye Nafiz Solak, gelişmeler hakkında bilgi verdi.

İlkbaharda başlayacak

İhale sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Projenin yapılacağı alanın camisi, dükkanları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkanı sunan, aynı zamanda Ladik mahallesine değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından inşallah bahar aylarında, şantiyesi kurularak hafriyat başlayacak. Şu anda fiyatlarla ilgili kesin bir şey söylemek doğru değil ancak projenin Sarayönü 3'ncü Etap konutları gibi kısa sürede teslim edileceğini düşünüyoruz" dedi.

Firmanın referansları sağlam

İhaleyi alan İntek Yapı'nın önemli projelere imza atan bir firma olduğunu kaydeden Başkan Solak, "Büyük bir firma olan İntek Yapı, Türkiye genelinde TOKİ'nin birçok projesini hayata geçirmiş. Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de bir çok proje yapmış. Referansları sağlam olan bir firma. Bunun ötesinde 3'ncü Etap TOKİ konutlarımızı inşa ediyorlar. Yaptıkları iş göz önünde. Bu da vatandaşımızın içini ferahlatan bir durum. Firma yetkilileri ile sürekli olarak görüşüyoruz. Sözleşmede projenin 700 günde tamamlanacağı ibaresi bulunuyor fakat firma yetkilileri, mümkün olduğu en kısa sürede projeyi tamamlayarak teslim edeceklerini söyledi. Birinden güzel projelere imza atan bu firmanın Ladik mahallemize yapılacak 2'nci Etap Toki Konutlarını en kaliteli şekilde yapacağına inanıyoruz. Mahallemize değer katacak çok güzel bir proje olacak. Toplam 50 bloktan oluşan proje 799 konutla yaklaşık 3 bin kişiye ev sahipliği yapacak bir yaşam alanı olacak. Ladik mahallemizdeki konut açığı bu şekilde giderilmiş olacak" dedi.

Etiketler :