Ladik topraklığı dolduruluyor

Ladik topraklığı dolduruluyor
Ladik mahallesinde Konya-Afyonkarahisar karayolunun kuzeyin kalan yerleşim yerinde yolun kenarında bulunan büyük çukurlar, hafriyatla dolduruluyor.Ladik mahallesi ile Sarayönü'nü bağlayan yolun sağ tarafında bulunan büyük çukurlar,...

Ladik mahallesinde Konya-Afyonkarahisar karayolunun kuzeyin kalan yerleşim yerinde yolun kenarında bulunan büyük çukurlar, hafriyatla dolduruluyor.

Ladik mahallesi ile Sarayönü'nü bağlayan yolun sağ tarafında bulunan büyük çukurlar, 1960'lı yıllarda Konya-Afyonkarahisar karayolunun yapımında kullanılmak üzere alt yapı malzemesi olarak alındığı için oluşmuştu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Buradaki çukur ilçe merkezine dönüş ve Ladik mahallesinde yerleşim yeri içerisinde olduğu için çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Bazı vatandaşların bu çukurları çöplük alanı gibi kullanması ise çevre kirliliğine neden olurken halkı da rahatsız ediyordu. Bu sebeple Ladik mahallesi 2'nci etap TOKİ uygulamasının yüklenici firmasıyla yapılan anlaşma ile açığa çıkacak bütün hafriyatın çukur alana dökülmesi kararı aldındı. Bu şekilde mevcut çukurun yüzde 50'ye yakın kısmı dolduruldu. İleriki tarihlerde TOKİ hafriyatı bittikten sonra da serbest çalışan hafriyatçıların da hafriyatlarını buraya dökmeleri sağlanacak ve bu alan tamamen doldurulacaktır. Doldurulan arsa Karayollarına veya diğer şekliyle devlete ait olması sebebiyle gelecekte bir yatırıma ev sahipliği yapması söz konusu olabilecek." dedi.